Кремъл отхвърли въвеждането в Русия на по-строго законодателство за домашното

...
Кремъл отхвърли въвеждането в Русия на по-строго законодателство за домашното
Коментари Харесай

Русия няма да въвежда по-строги закони срещу домашното насилие

Кремъл отхвърли въвеждането в Русия на по-строго законодателство за домашното принуждение. Страната бе призована от Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) за дълбока промяна в тази област, съобщи Франс прес.

" Смятаме, че настоящото законодателство вкарва всички нужни принадлежности за битка с това зло, полицията поставя нужните старания ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В правосъдно решение, което почита исковете на четири дами, жертви на принуждение от страна на някогашните си сътрудници, Европейски съд по правата на човека постанови във вторник, че Москва би трябвало да промени " незабавно " правната си рамка, в която " няма определение " за " домашно принуждение ".

Русия декриминализира през 2017 година, с поддръжката на Владимир Путин, актовете на принуждение вътре в фамилията, като се изключи най-сериозните случаи, напомня Българска телеграфна агенция.

Това намаляване на закона се поддържа от консервативните течения, доста авторитетни в ръководещите кръговете, и изключително от Руската православна черква. Църквата счита, че правораздаването, намесващо се в фамилните връзки, би разрушило фамилии - нещо, което е " несъвместимо с обичайните духовни и морални полезности на Русия ".

Въпреки неналичието на публична статистика, неправителствени организации считат, че повече от 16 милиона съветски дами са жертви на домашно принуждение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР