Кремъл отхвърли днес заповедта на Международния наказателен съд на ООН

...
Кремъл отхвърли днес заповедта на Международния наказателен съд на ООН
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли заповедта на съда на ООН за спиране на офанзивата в Украйна

Кремъл отхвърли през днешния ден заповедта на Международния углавен съд на Организация на обединените нации Русия да приключи военната атака в Украйна, ден откакто съдиите в Хага оповестиха решението си.

" Не можем да вземем под внимание това решение ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че и двете страни - Русия и Украйна, би трябвало да се спогодят, с цел да бъде изпълнено решението.

" В този случай не може да бъде получено единодушие ", сподели Песков.

В сряда Международният углавен съд в Хага издаде предписание за неотложно преустановяване на почналата на 24 февруари военна интервенция на територията на Украйна. Заповедта беше издадена по искане на Украйна по отношение на изказвания за практикуване на геноцид и беше призната с 13 гласа „ за” и 2 „ против”.

Съгласно Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид (Украйна против Руската федерация) съдът показва две краткотрайни ограничения: „ Руската федерация неотложно да приключи военната интервенция, почнала на 24 февруари 2022 година на територията на Украйна; двете страни да се въздържат от всевъзможни дейности, които биха могли да задълбочат или разширят разногласието, или да затруднят решаването му “, се споделя в правосъдното предписание, като се прецизира, че то има наложителен темперамент..

Песков съобщи, че делегацията на Москва в договарянията с Киев за преустановяване на бойните дейности " демонстрира доста по-голяма подготвеност за договаряния от нашите сътрудници ". /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР