Кремъл отбелязва по-сдържаната и професионална реакция от страна на САЩ

...
Кремъл отбелязва по-сдържаната и професионална реакция от страна на САЩ
Коментари Харесай

Кремъл е доволен от реакцията на САЩ на падането на ракетата в Полша

Кремъл отбелязва по-сдържаната и професионална реакция от страна на Съединени американски щати спрямо " истеричните изказвания " на редица други страни във връзка случая с рухването на ракета в Полша, предава " Интерфакс ".

" В този случай следва да се обърне внимание на на американската страна и американския президент ", сподели пред кореспонденти представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

Според него тази реакция " контрастира с безусловно истеричната и редица други страни ".

" Защо се случи това, евентуално би трябвало да зададете въпроси на Варшава и въпреки всичко да помолите полските чиновници да бъдат по-сдържани, уравновесени и професионални в тези моменти, когато приказват по толкоз чувствителни и евентуално рискови тематики ", продължи Песков.

Президентският прессекретар беше запитан също по този начин дали каналите за връзка сред Москва, Вашингтон и НАТО са задействани след случая с рухването на ракетата, с цел да се предотврати по-нататъшна ескалация.

" Това не ми е известно, само че факт е, че нямаше причина за ескалация ", отговори Песков.

Той също по този начин означи, че полските власти са могли незабавно да заявят, че точно фрагменти от ракета от комплекса С-300 са паднали на територията на страната и тогава всички специалисти ще схванат, че това не е съветска ракета.

" Поляците имаха всички вероятни средства незабавно да оповестят, че става въпрос за фрагменти от ракета С-300 и надлежно всички специалисти незабавно щяха да схванат, че това не може да е ракета, която е обвързвана с съветските въоръжени сили ", - той сподели пред кореспонденти.

Освен това Песков сподели, че обстановката с рухването на ракети в Полша е провокирала " неразумна русофобска реакция " от страна на представители на редица страни.

" Като цяло за вчерашната обстановка може и би трябвало да се каже следното. Първо, станахме очевидци на следващата истерична, неистова русофобска реакция, която не се основава на действителни данни. Всъщност високопоставени представители на разнообразни страни направиха изказвания, без да подозират какво се е случило, какво го е предизвикало и по този начин нататък ", сподели Песков.

" Второ: още един път подробна неистова реакция демонстрира, че в никакъв случай не би трябвало да се бърза с оценки, с изказвания, които могат да ескалират обстановката, изключително в такива решаващи моменти. И да се вършат изказвания, без да се получи точна информация ", сподели представителят на Кремъл.

Трето, съгласно него Москва би предпочела да чуе " толкоз прочувствена и даже прочувствено претрупана реакция " след.

" Тогава нямаше такава реакция. И никой не бързаше да разбере кой е провел този бойкот. Освен това никой няма да повдигне тази тематика в този момент. Всички би трябвало да обърнем внимание на мълчанието, което деликатно се пази по тази тематика ", сподели Песков.
 МО на Русия: Не сме атакували цели по украинско-полската граница
МО на Русия: Не сме атакували цели по украинско-полската граница

Кремъл с позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР