Кремъл определи решението на ЕС да преустанови облекчения визов режим

...
Кремъл определи решението на ЕС да преустанови облекчения визов режим
Коментари Харесай

Кремъл реагира на визовите ограничения на ЕС за руснаци


Кремъл дефинира решението на Европейски Съюз да прекрати облекчения визов режим за съветските туристи като " смехотворно " и неприятна вест за съветските жители, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6836
В конферентен диалог с кореспонденти президентският представител Дмитрий Песков съобщи, че Москва изследва опциите за отговор.

" Това е неприятно за руснаците, тъй като в този момент ще лишава повече време и ще бъде по-трудно да си извадят виза ", сподели Песков. " Това е следващото смехотворно решение от поредицата от парадокси. "

Песков загатна, че Русия може да отговори реципрочно, като сподели, че решението на Европейски Съюз " ще направи по-сложна обстановката и за европейците " и добави, че Москва ще отговори по метод, който " най-добре дава отговор на ползите ѝ ".

Вчера поради войната в Украйна външните министри от Евросъюза преустановиха действието на съглашение, което позволяваше на съветските жители да получават визи за 26-те страни от Шенгенската зона по омекотен ред. Някои балтийски и скандинавски членки на съюза упорстваха за цялостна възбрана за издаването на туристически визи за съветски жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР