Кремъл обяви днес, че се дистанцира от видео, показващо рускоговорящи

...
Кремъл обяви днес, че се дистанцира от видео, показващо рускоговорящи
Коментари Харесай

Кремъл се дистанцира от видео, показващо рускоговорящи мъже да измъчват и обезглавяват сириец през 2017 г.

Кремъл разгласи през днешния ден, че се дистанцира от видео, показващо рускоговорящи мъже да изтезават и обезглавяват сириец през 2017 година, съобщи Ройтерс. Кремъл сподели, че този случай няма нищо общо с съветските военни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не е виждал фрагментите, само че добави: " Сигурен съм, че това няма връзка с съветските военни интервенции в Сирия ".

Част от видеото, получено от в. " Новая газета " първо се появи през юни 2017 година, преди нови записи да се появят този месец. На фрагментите се вижда по какъв начин мъж е удрян с чук, а след това е обезглавен. След това тялото му е провесено за краката и подпалено. По-рано този месец арабски новинарски уебсайт разпознава мъжа като Мохамед Таха Исмаил ал Абдула, който е сирийски жител. Мъжете, виновни за убийството му, са си създали личен видеозапис и са се шегували, до момента в който са се гаврили и след това разчленявали натрупа на жертвата.

Когато Песков бе запитан през днешния ден дали ще изгледа фрагментите, поради това, че в тях има рускоговорящи, той отвърна, че Кремъл не е проверяващ орган.

Ройтерс в предишното заяви, че Русия скрито употребява частни военни поддизпълнители в Сирия, с цел да правят задачи в поддръжка на президента Башар ал Асад в съгласуваност с съветските военни. Русия отхвърли тези изказвания и сподели, че съветските цивилни в Сирия са доброволци, напомня Българска телеграфна агенция.

Песков пък съобщи, че Кремъл не разполага с информации за работа на частни компании в Сирия и съобщи, че няма риск за уронване на репутацията на Русия поради видеото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР