Кремъл обяви днес, че решението на Европейския съюз да отмени

...
Кремъл обяви днес, че решението на Европейския съюз да отмени
Коментари Харесай

Кремъл определи като „нелепи“ визовите ограничения на ЕС за руснаците

Кремъл разгласи през днешния ден, че решението на Европейския съюз да анулира опростения визов режим за съветски туристи е „ неуместно “ и неприятна вест за съветските жители, съобщи Ройтерс.

По време на конферентен диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия изследва разновидности за това по какъв начин да отговори.

От Ройтер напомнят, че министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз се съгласиха в сряда да анулират съглашение, което позволяваше на руснаците да аплайват за визи за страните от 26-членната Шенгенска зона по банален развой. Някои балтийски и скандинавски членки на съюза упорстваха за цялостна възбрана за издаването на туристически визи за съветски жители. Това е следващата мярка в отговор на нахлуването на Русия в Украйна.

„ Това е неприятно за руснаците, тъй като приемането на виза ще бъде по-трудно и ще лишава повече време “, разяснява Песков. „ Това е следващото неуместно решение продължаващата поредност от парадокси “, добави той.

Песков загатна, че Русия може да отвърне със сходна мярка, като сподели, че решението на Европейски Съюз ще „ направи обстановката по-трудна и за европейците “ и че Москва ще отговори по метод, който „ най-добре дава отговор на нейните ползи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР