Кремъл обяви, че в украинските райони, които се намират под

...
Кремъл обяви, че в украинските райони, които се намират под
Коментари Харесай

Русия отпуска средства за децата на Донбас и Луганск

Кремъл разгласи, че в украинските региони, които се намират под съветски надзор, на родители ще бъдат преведени средства за прехрана на децата им, съобщи ДПА.

Родителите на деца на възраст сред 6 и 18 година в Донецка, Луганска, Харковска, Запорожка и Херсонска области ще получат еднократно заплащане на стойност 10 000 рубли (167 долара) .

Руските управляващи неколкократно се пробват да си завоюват поддръжката на популацията в окупираните региони, като им оферират пари или съветски паспорти.

Обявяването на мярката, утвърдена от президента Владимир Путин, съответства с Деня на независимостта на Украйна, който беше отпразнуван в неокупираните елементи на страната.



Въпреки че оповестената от Русия цел е освобождението на Донецка и Луганска области в източната част на страната и отбраната на рускоезичното население, тя окупира и други региони, в южната част на страната, потвърждавайки, че прави това, с цел да сътвори буферна зона. Рублата беше въведена в окупираните зони и на жителите бяха раздадени съветски паспорти. Там също по този начин бяха открити проруски военни администрации.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР