Кремъл обяви, че Русия може да вземе пълен контрол над

...
Кремъл обяви, че Русия може да вземе пълен контрол над
Коментари Харесай

АЕЦ Чернобил за втори път е без ток, Кремъл обяви обсадата на няколко големи градове

Кремъл разгласи, че Русия може да вземе цялостен надзор над някои огромни градове в Украйна и предизвести Запада, че има достатъчнa военна мощ, с цел да извърши всичките си цели в Украйна без каквато и да е потребност от помощ от Китай, съобщи Ройтерс.

" Министерството на защитата на Руската федерация, като в същото време подсигурява оптималната сигурност за цивилното население, не изключва опцията да вземе цялостен надзор над огромни обитаеми центрове ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той сподели, че някои огромни градове в Украйна към този момент са обградени от съветските сили.

Песков отхвърли изказванията на публични американски представители, поискали анонимност, че Русия е поискала военно съоръжение от Китай.

" Русия има личен самостоятелен капацитет да продължи интервенцията. Както казахме, тя върви по проект и ще приключи в точния момент и напълно ", съобщи представителят на Кремъл.

Междувременно украинският мрежови оператор " Укренерго " заяви, че високоволтовият електропровод към украинката Чернобилска АЕЦ е бил развален от съветски сили малко откакто електроподаването към обекта е било възобновено, съобщи Ройтерс.

Операторът не сподели дали в следствие от повредата е било изгубено цялото външно електрозахранване на централата, само че изиска достъп до региона, с цел да извърши ремонт.

" Укренерго " не даде доказателства за вредите или дейностите на съветските сили и организация Ройтерс не е съумяла да удостовери от самостоятелни източници размера или аргументите за вредите. Руски сили окупираха централата скоро след началото на нашествието в Украйна на 24 февруари.

Докато броят на хората, идващи в прилежащи страни от Украйна, наподобява понамаля през предходната седмица, бежанците не престават да описват потресаващи истории за опустошения и гибел, съобщи Асошиейтед прес.

На железопътната гара в полския град Пшемисъл бежанци описаха пътуването си в претъпкани влакове. Някои споделят, че са чували детонации при прекосяването си през западна Украйна, където съветски ракети поразиха подготвителна военна база.

Както описа 25-годишната Елизавета Змиевска, " небето почервеня ".

Над 1,5 милиона бежанци са пристигнали в Полша от началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари. По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците общо 2,7 милиона души са избягали от Украйна досега.

Говорителката на полската гранична защита Ана Михалска сподели, че броят на бежанците през предходната седмица е понамалял и в събота са пристигнали към 79 800 души по отношение на 142 000 души седмица по-рано.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че за 6 дни филантропичните коридори са избавили живота на повече от 130 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР