Кремъл обяви, че арестът на руския опозиционер Алексей Навални в

...
Кремъл обяви, че арестът на руския опозиционер Алексей Навални в
Коментари Харесай

Кремъл обяви, че „няма да обръща внимание” на натиска след ареста на Навални

Кремъл разгласи, че карцерът на съветския опозиционер Алексей Навални в Москва е вътрешен въпрос и няма да обръща внимание на западните апели Навални неотложно да бъде освободен от ареста.

„ Чуваме тези заявки, само че в този случай не можем и нямаме желание да им обръщаме внимание ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той уточни, че „ това е безусловно вътрешна работа " и Москва няма да разреши на никого да се намесва в нея, съобщи ТАСС.

Навални беше задържан в неделя вечерта на летище „ Шереметиево”, откакто се завърна в Русия за първи път след отравянето си с нервнопаралитично вещество „ Новичок” през лятото. Властите оповестиха, че той остава в прелиминарен арест за 30 дни до началото на правосъдния развой против него.

По-рано Михаил Ходорковски - някогашният съветски петролен магнат, изпаднал в недружелюбност пред Кремъл - дефинира задържането на опозиционера Алексей Навални като опит на президента Владимир Путин да покаже, че към момента е " алфа кучето " в страната. " Путин усеща, че би трябвало да покаже, че е основното животно в стадото, или хората ще считат, че той към този момент не е алфа кучето ", разяснява от Лондон 57-годишният Ходорковски. Самият Навални прикани за митинги в Русия. " Не се опасявайте, излезте по улиците. Излезте не за мен, а за вас и вашето бъдеще ", сподели той във видеопослание, оповестено в Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР