Кремъл не съжалява за изтеглянетоПутин няма да праща видео-послание до

...
Кремъл не съжалява за изтеглянетоПутин няма да праща видео-послание до
Коментари Харесай

Москва запазва претенциите си над Херсон

Кремъл не съжалява за изтеглянето
Путин няма да праща видео-послание до водачите на Г-20

Решението за Бали е взети персонално от президента

Кремъл към момента счита, че цялата украинска област Херсон и нейната едноименна столица принадлежат на Русия макар отстъплението на съветската войска от тази област, за която Москва твърдеше, че е анексирана през септември, съобщи Агенция Франс Прес.

Херсонска област " е индивид на Руската федерация ", сподели представителят на президента на Русия Владимир Путин, Дмитрий Песков в петък. „ Не може да има смяна “, добави той в първия коментар на съветското президентство след оповестеното в сряда евакуиране на силите на Кремъл от Херсон.

Песков добави, че съветското президентство " не съжалява " за грандиозната гала по анексирането, която оглави Владимир Путин през септември, когато той прогласи четири района на Украйна, в това число Херсон, за част от Русия. 

Песков, въпреки това, отхвърли да разяснява непосредствено изтеглянето от Херсон, след девет месеца военна акция в Украйна и поради че този град беше единствената украинска регионална столица, която беше завладяна, показват наблюдаващи.

Обявеното евакуиране бе предшествано от решението на Владимир Путин от 21 септември, който подреди активизирането на над 300 000 резервисти точно за консолидиране на съветските линии.

Руският президент също предизвести, че Русия ще пази „ по всевъзможен начин “ това, което в този момент счита за своя територия, намеквайки за прибягване до нуклеарни оръжия.

Москва споделя, че изоставя десния бряг на Днепър, където се намира град Херсон, с цел да консолидира позициите си от другата страна на реката, естествена преграда.

Същевременно Песков посочи, че Владимир Путин няма да отиде на срещата на Г-20 в Индонезия идната седмица, тъй като графикът му не го разрешава.

" Решението беше взето персонално от президента, то е обвързвано с неговия дневен ред и нуждата той да бъде в Русия ", сподели представителят Дмитрий Песков. той посочи, че Владимир Путин също не е възнамерявал да изпраща известие посредством видеоконференция до участниците в Г-20.

Ден по-рано това Кремъл уточни, че делегацията на Москва в Индонезия ще бъде водена от ръководителя на съветската дипломация Сергей Лавров, който също би трябвало да отиде на срещата на върха на Асоциацията на южноазиатските народи този уикенд в Камбоджа.

Съобщението за отсъствието на Владимир Путин пристигна след няколкомесечна неустановеност към визитата на съветския президент на срещата на върха на държавните и държавните ръководители на Г-20, проведена на 15 и 16 ноември от Индонезия.

Това неявяване от най-важното събиране на международни водачи от началото на пандемията COVID-19 илюстрира възходящата изолираност на Москва на интернационалната сцена, породена от влизането на нейните войски в Украйна в края на февруари, разяснява Агенция Франс Прес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР