Кремъл не е готов за преговори със Съединените щати, ако

...
Кремъл не е готов за преговори със Съединените щати, ако
Коментари Харесай

Русия няма да преговаря със САЩ под условие за напускане на Украйна

Кремъл не е подготвен за договаряния със Съединените щати, в случай че изискването е " отдръпване от Украйна " , само че съветският водач Владимир Путин беше, е и остава като цяло отворен за контакти, сподели президентският представител Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той напомни думите на американския президент Джо Байдън, че договаряния са вероятни " единствено откакто Путин напусне Украйна " . В отговор на уточняващ въпрос на публицист, че Кремъл не е подготвен за това, Песков отговори: " Разбира се, специфична военна интервенция продължава ".

" Но в това време президентът Путин беше, е и остава отворен за контакти, за договаряния . Разбира се, най-предпочитаният метод за реализиране на нашите ползи е посредством мирни, дипломатически средства ", акцентира прессекретарят.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън , че Съединените щати желаят да подсигуряват, че спорът в Украйна няма да прерасне в международна война.   Той уточни, че Вашингтон поддържа контакт с Русия, с цел да предотврати

" Не сме забелязали някакви необикновени дейности в тази посока, само че има такива опасения. Не изключваме подобен поврат на събитията " , акцентира американският първи посланик.

Руските управляващи в никакъв случай не са желали договаряния за обстановката в Украйна , но постоянно са заявявали, че са подготвени да договарят,.

По сходен метод съветският външен министър приказва и за договарянията с Вашингтон. " Попитахте за контактите сред Путин и Байдън. Няколко пъти сме казвали (...), че в никакъв случай не се отхвърляме от контакти ", сподели той на конференция в Москва.

Лавров обаче посочи, че сега няма смисъл да се разискват със Съединени американски щати въпроси , свързани със стратегическата непоклатимост, отвън подтекста на събитията в Украйна.
 Русия към Съединени американски щати: Спрете оръжията за Украйна, другояче няма договаряния по СТАРТ
Русия към Съединени американски щати: Спрете оръжията за Украйна, другояче няма договаряния по СТАРТ

Вашингтон подтиквал Киев към още кръвопролития
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР