Кремъл нарече информационен саботаж съобщението на Киев за забраната за

...
Кремъл нарече информационен саботаж съобщението на Киев за забраната за
Коментари Харесай

Кремъл обвини Киев в информационен саботаж

Кремъл назова " информативен бойкот " известието на Киев за възбраната за овакантяване на мъже в боеспособна възраст от Русия, оповестява Руската работа на Би Би Си.
" В Русия от 9 януари беше лимитирано излизането от страната на военнослужещи, в това число лимитирано годни за работа " - такова изказване направи в сряда, 11 януари, основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата. Украинското разузнаване се базира на " съществуваща " заповед на ФСБ, изпратена " до всички гранични служби ".
Тази вест, оповестена най-вече в украинските медии бе коментирана от представителя на Кремъл Дмитрий Песков. " Това е елементарна осведомителна " партенка ", информативен бойкот, да го назовем по този начин ", сподели Песков пред кореспонденти.
Кремъл и съветските военни неведнъж са заявявали, че не се възнамерява втора вълна на готовност за войната с Украйна.
По време на първата вълна пътуванията на мъже зад граница бяха отчасти лимитирани, а на граничните пунктове бяха открити мобилни военни комисариати. Украинските управляващи на собствен ред допуснаха, че втората вълна на готовност може да стартира през януари.
Руският правозащитник Павел Чиков сподели в сряда, че " хипотетичните заповеди на ФСБ от 5 и 6 януари " и информация за затварянето на границите заради готовност са почнали да се появяват в " някои канали в Telegram " предходния ден.
" Тази информация не е вярна. Ако границите бяха затворени, това незабавно щеше да стане известно. Заповедите не са завършени по надлежния пример, макар че наподобяват истински ", сподели Чиков, съобщи news.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР