Кремъл използва мита за Втората световна война като погрешна аналогия

...
Кремъл използва мита за Втората световна война като погрешна аналогия
Коментари Харесай

Изследване в САЩ: Кремъл използва мита за Втората световна война, за да оправдае войната в Украйна

Кремъл употребява мита за Втората международна война като неправилна прилика на битката на някогашния Съветски съюз против нацистка Германия и непровокираното навлизане на Русия в Украйна, написа в свое проучване Институтът за проучване на войната в Съединени американски щати, представено от Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12390
" Усилията на Кремъл да употребява мита за Великата отечествена война (Втората международна война), с цел да приготви съветската общност за една дълга война в Украйна, са в несъгласие със настоящето равнище на готовност на Русия и с патетичните опити на съветския президент Владимир Путин да успокои руснаците, че войната няма да има трайни вътрешни последствия ", се споделя в проучването.

Според американския институт на 9 януари съветското издание " Фонтанка " е разгласило изявление с ръководителя на комисията по защита в съветската Дума Андрей Картаполов, в което той декларира, че даже в " победните години 1944-1945 година " тогавашните руски войски са се сблъсквали с компликации. Това кара представител на изданието да попита Картаполов дали Русия в този момент е нагледно казано в 1944-1945 година (т.е. дали наближава краят на войната в Украйна).

Картаполов се пробва да разшири неправилната прилика сред битката на някогашния Съветския съюз против нацистка Германия и непровокираното навлизане на Русия в Украйна, като твърди, че сега Русия се намира нагледно казано някъде през декември 1943 година и се движи към 1944 година.

Бившата Съветска войска стартира поредност от сполучливи настъпателни интервенции след успеха си в борбата при Курск през юли 1943 година и до декември 1943 година доближава крайбрежията на река Днепър и Киев в Украйна, припомня Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Реториката на Кремъл, представяща непровокираното навлизане на Русия в Украйна като дълга обща война за национално оцеляване, подкопава напъните на Путин да успокои руснаците за вътрешните последствия от нея и да понижи недоволството от упованията за съветска военна работа.

" Постоянните свързване с Втората международна война от страна на Кремъл има за цел частично да сътвори изцяло неправилното усещане, че през днешния ден Русия може да опустоши враговете си, разчитайки на масата и тежестта на непреодолима жива мощ и материални средства, както някогашната Червена войска сякаш е постъпила с нацистка Германия ", заключава Институтът за проучване на войната, представен от Укринформ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР