Кремъл има един проблем: студентите. Много млади руснаци са недоволни

...
Кремъл има един проблем: студентите. Много млади руснаци са недоволни
Коментари Харесай

Как ще гласува "поколението Путин"

Кремъл има един проблем: студентите. Много млади руснаци са недоволни от президента Путин, който е бил на власт през по-голямата част от живота им. Сега съветското управление се пробва да завоюва гласовете им. Как гласуващите за първи път виждат бъдещето на страната?

Тълпата крещи, ръкопляска и припява, сякаш е на рок концерт. Руският президент Владимир Путин ентусиазира младите гласоподаватели на предизборна среща в Москва. Когато той приказва, 20-годишната Елена съвсем обезумява.

" Не го ли обичате? ", възкликва тя. Държи афиш с надпис " Путин е най-хубавият " в рамка от бяло-синьо-червено сърце, цветовете на съветското знаме. Заедно с хиляди други млади руснаци, тя гордо пее националния химн. Тези студенти, младежи и младежи са " поколението Путин " - израснали са, до момента в който той е бил на власт. Путин е президент или министър председател на Русия от близо две десетилетия.

" Путин ми дава сигурност. Той прави страната ни мощна ", декларира Елена, която е пристигнала от Курск, намиращ се на към 500 км южно от Москва, с цел да участва на събитието.

Много други млади гласоподаватели са съгласни с Елена. През последните години Путин резервира рейтинг на известност в страната от към 70 на 100. Но има и скрита наклонност на опозиция против дългото ръководство на Путин. Хиляди младежи поддържат един от най-острите му критици, политическия деятел Алексей Навални. Той не беше позволен до присъединяване на изборите в неделя поради присъда за финансови измами, която съгласно него е произнесена по изфабрикувани обвинявания. Той беше задържан няколко пъти и за образуване на неразрешени манифестации.

" Само там, където имат съперници "

Путин стана президент за първи път през 2000-та година. Родените през тази година руснаци към този момент могат да гласоподават.

Такъв гласоподавател е 18-годишният Михаил, който желае да направи кариера като дизайнер или илюстратор. Според него вероятностите пред страната му са " и вълнуващи, и плашещи ". " Искам да оставя диря в страната си, само че нищо не се движи напред ", споделя по телефона младият московчанин. Руснаците просто желаят да печелят задоволително и да живеят умерено ", изяснява той. " Държим на тази непоклатимост и не осъзнаваме какъв брой сме парализирани ".

Тийнейджърът е посетил две от демонстрациите на Навални, където е видял по какъв начин служители на реда задържат протестиращи и ги прибират в камионетки. " Тогава ми стана ясно: същинската народна власт работи единствено там, където президентите имат съперници ", споделя той.

Той обмисля да бойкотира гласуването, както посъветва Навални. " Гласът ми се чува единствено на улицата ".

" Да отнеме гласове от Путин "

Младата фотографка Даря споделя, че " политиците са казусът. Те не изясняват смисъла на своите закони. Те не ни съставляват ". Никой от претендентите за президент " не споделя нещата, които биха били от голяма важност за младежите ", декларира 22-годишната, отпивайки от капучиното си в кафене в центъра на Москва. Достъпът до положително и налично обучение е необичайност, както и работните места за млади научни служащи, а държавната здравна система е унищожена, споделя Даря.

" Ако имате пари, в Москва можете да си купите всичко сами. Но държавните услуги като цяло не са на равнище ", декларира тя. Мислила е дълго кого да избере в кабината за гласоподаване. " Ще гласоподавам за претендента на комунистите ", споделя младата жена. " Той има най-хубави шансове да отнеме гласове от Путин ".

Изборите в неделя ще бъдат опция " да покажем на Путин силата на опозицията ", споделя Даря. " Ако хората са открити и смели, ще има смяна и същинска непоклатимост за всички ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Русия (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР