Кремъл е яростно критикуван за атаките на така наречената умерена

...
Кремъл е яростно критикуван за атаките на така наречената умерена
Коментари Харесай

Daily Mail: Мъдрият Чърчил сега би застанал на страната на Асад и Путин

Кремъл е гневно подложен на критика за офанзивите на по този начин наречената „ умерена съпротива ”, чиито представители биха ги арестували като ислямисти, в случай че попаднат на полиция примерно в Манчестър. Някога мъдрият Уинстън Чърчил сключил съюз със Сталин, тъй като сложил преди всичко битката с нацизма. Ако той беше жив, Башар Асад и Владимир Путин биха били съдружници на Лондон и Вашингтон. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
„ Аз не мисля, че държавните управления на Британия и на Съединени американски щати в действителност желаят да се борят с ИД. Те единствено желаят да имитират борба” – твърди Хитчънз.

Не са британците или американците хора, които могат да защитят своето добросъвестно отношение към подобен способ на водене на война като бомбардировките. Те нанасяха бомбени удари по Белград, Багдад и Триполи, вследствие на което безспорно са загивали и мирти поданици, в това число и деца.

Журналистът обръща внимание на „ любопитната” роля на Турция във войната с ИД. През лятото Анкара ненадейно разгласи за изпращане на бомбардировачи за битка с ислямистите. Вместо това в продължение на няколко месеца турски самолети удряха позиции на кюрдски опълченци.

А кюрдите наедно със сирийската войска и до момента оказва най-ефективната опозиция на ИД. Това обаче не попречи на Турция като основен участник в декларираната коалиция да разгласи война на кюрдските въстаници.

Западните политици и „ слабохактерните и раболепни” медии не подложиха на рецензия членуващата в НАТО Турция за нейното държание. „ Тези гении не подлагат на критика нашите външнополитически неточности. Те ги чакат да се трансфорат в катастрофа” – написа създателят на обявата.

В случая със сирийския спор Западът като че ли не помни остарялото предписание: врагът на моя зложелател е мой другар, напомня Хитчънз. Вместо това „ враговете на нашите врагове от ИД – в тази ситуация кюрдите, сирийското държавно управление и руснаците – по загадъчен метод също се оказаха наши врагове.

Журналистът съпоставя отношението към „ чудовищния, само че изправящ се срещу ИД” президент Башар Асад с „ по-мъдрия” метод на Уинстън Чърчил към Йосиф Сталин, притеглен за английски съдружник след немското навлизане в Съветския съюз.

Британският министър председател бил съперник на комунизма, само че въпреки всичко извел като съществена задача битката с фюрера. За това той приемал всеки съюз срещу нацистите. „ Можем ли да кажем същото за нашите водачи, които непрекъснато изобразяват Асад като Хитлер, показват се за модерни Чърчиловци и порицават своите критици, наричайки ги „ умиротворители”?” – риторично пита Хитчънз.

„ Нищо не е по този начин. Може би Русия работи преждевременно и рисково. Възможно е нейните дейности да не се увенчаят с триумф, изключително откакто ние очевидно се опитваме да й попречим. Но в последна сметка те са почтени и праволинейни” – обобщава Питър Хитчънз.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ И ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА РУСКАТА ОФАНЗИВА В СИРИЯ!

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family: " Times New Roman " ; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР