Кремъл е подготвил препоръки за руските региони да въведат игри,

...
Кремъл е подготвил препоръки за руските региони да въведат игри,
Коментари Харесай

Кремъл смята да повиши активността на президентските избори със селфита и семейни игри

Кремъл е подготвил рекомендации за съветските райони да вкарат игри, с които могат да покачат интензивността на президентските избори на 18 март, написа РБК, цитирайки свои източници във властта и документи, създадени от президентството.

Месеци преди началото на акцията за президентските избори източници, свързани с властта, разказваха за методите, които президентството обмисля, с цел да увеличи интензивността или да откри подобаващи различни претенденти на посочения (още преди да се е кандидатирал) за любимец настоящ президент Владимир Путин. В края на 2016 година първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко сподели на семинар за съветски служители, че главният претендент би трябвало да победи на изборите " при доста висока интензивност - 70% - и с резултат 70%, " съгласно приъствали на мероприятието.

Сегашните хрумвания не ангажират нито един от районите, които не желаят да вземат участие, само че плановете, предложени от Кремъл, им дават насоки по какъв начин могат да работят.

Един от плановете, които се създават, планува гласуващите да си вършат селфита в изборните секции, да ги разгласяват в мрежите и да вземат участие във фотоконкурси, а спечелилите да получават награди. В презентацията на състезанието " Снимка на изборите ", с която РБК разполага, се приказва, че задачата е да се " активизират гласоподаватели на възраст от 18 до 39 години " и да се " сътвори положителен декор и празнична атмосфера в секциите ". Изданието отбелязва, че при започване на декември източници, близки до управлението на един от съветските райони, и двамата събеседници, близки до администрацията на президента, са разказали, че федералният център е сложил за задача превръщането на изборите през март в " празник " и че Кремъл разчита това да увеличи интензивността.

" Звездни " гласоподаватели за реклама

Идеята е всеки район да записва личен домейн за състезанието и в стадия на " мотивация " на гласоподавателите - от 26 февруари до 18 март - да се организира огромна акция, отдадена на състезанието, както по малкия екран, по този начин и по радиото, в печатните издания и интернет. Презентацията включва още " иницииране и осъществяване на флашмоб, отдаден на състезанието ", както и промотирането му в обществените мрежи и обезпечаването на нужната реклама в градския превоз и другаде.

За да взе участие в състезанието, всеки искащ ще би трябвало да гласоподава на избори и да се снима в специфични рамки, които ще бъдат сложени в изборните секции. Ще оказват помощ доброволци, които ще раздават и листовки в изискванията на състезанието, а фотосите ще се качват в " Инстаграм " или " ВКонтакте " с хаштагове с името на състезанието и града им. Ще бъдат привличани - с цел да разпространяват идеята - и " звездни " гласоподаватели като известни артисти, музиканти, спортисти, политици, блогъри, хумористи и други. Гласуването ще продължи до 22 март, а резялтатите ще са подготвени няколко дни по-късно. Наградите се чака да са устройства като iPhone и iPad.

Конкурсът ще се прави след " пилотен план " в седем града по време на акцията за губернаторските избори в края на предишното лято. Тогава красираните на първо, второ и трето място получиха надлежно iPhone7, iPad и Apple Watch.

" Големите фамилни игри " пък са различен вид за родители, които ще вземат децата си със себе си в изборния ден. Може да става дума за викторини или други развлекателни действия, поради обстоятелството, че огромна част от изборните секции са в учебни заведения. Още една опция показват " учебните референдуми " в деня на вота - за родители, чиито деца учат в същото заведение, където е секцията им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР