Кремъл днес заяви, че Съветът за сигурност на ООН трябва

...
Кремъл днес заяви, че Съветът за сигурност на ООН трябва
Коментари Харесай

Кремъл: Съветът за сигурност на ООН се нуждае от реформа и разширяване

Кремъл през днешния ден съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформиран и да включи страни, които през последните години са придобили въздействие, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се нуждае от промяна, с цел да се увеличи оптимално неговата успеваемост, сподели пред публицисти Дмитрий Песков, представител на президента Владимир Путин.

Думите на Песков са коментар на проектите на президента на Съединени американски щати Джо Байдена да показа предложение за уголемение на състава на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Освен това, означи Песков, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също се нуждае от по-голямо приобщаване " от позиция на присъединяване точно на тези страни, които в последно време получиха спомагателна роля и имат доста по-голямо въздействие върху международната сигурност, международната стопанска система и от ден на ден декларират смисъла си “.

По-рано координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Джон Кърби в изявление за английския в. " Дейли Телеграф " сподели, че Байдън в речта си на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще удостовери желанието на Вашингтон за разширение Съвета за сигурност на международната организация.

В момента Съветът за сигурност на Организация на обединените нации има пет непрекъснати членове: Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати и Франция. Всяка от тези страни има право на несъгласие в съвета. Десет членове на съвета, избирани на географски принцип с двугодишен мандат, имат статут на непостоянни членове.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР