Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки

...
Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Песков към Полша: Омразата е заразила цялото ви общество!

Кремъл през днешния ден отвърна на апелите на полския министър председател Матеуш Моравецки за " премахване на чудовищната идеология " на Русия, съобщи Ройтерс. " Това е квинтесенцията на онази ненавист към руснаците, която за жал, като метастаза, е заразила цялото полско управление и в доста връзки - полското общество ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник, в своя публикация в английския вестник " Телеграф ", Моравецки написа, че съветският президент Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин поради по-усъвършенстваните оръжия, с които разполага.

" Това шокиращо изказване, за жал, е истерично и недопустимо ", сподели Песков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Полша и Русия, които към този момент бяха обтегнати, се утежниха още повече, откогато Русия изпрати военни в прилежащата на Полша Украйна на 24 февруари, напомня Ройтерс. Повече от половината от избягалите от Украйна 6 милиона души прекосиха в Полша. Варшава поредно се застъпва за по-сурови западни наказания против Москва и изгони 45 съветски дипломати, което провокира ответен отговор от Москва.

Руският дипломат беше залят с алена багра от протестиращи, до момента в който поставяше венец в руско военно гробище във Варшава. Русия изиска публично опрощение и предизвести, че ще предприеме следващи стъпки, в случай че остане неудовлетворена от отговора на Полша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР