Кремъл днес обяви, че не смята Борис Надеждин - бивш

...
Кремъл днес обяви, че не смята Борис Надеждин - бивш
Коментари Харесай

Ще позволи ли Путин на Надеждин да оспори властта му

Кремъл през днешния ден разгласи, че не счита Борис Надеждин - някогашен съветски народен представител от опозицията, който се кандидатира за президент и се опълчва на войната против Украйна, за сериозен противник на Владимир Путин в идния избор в Русия, съобщи " Ройтерс ".

60-годишният Надеждин би трябвало да внесе 100 000 подписа до края на месеца, с цел да бъде регистриран като претендент на президентските избори, които ще се проведат от 15 до 17 март. През последните дни хиляди руснаци, които се опълчват на по този начин наречената от Кремъл " специфична военна интервенция " в Украйна, се подредиха на опашка макар доста студеното време, с цел да се подпишат в негова поддръжка.



В отговор на питане дали Надеждин е противник, който съставлява политическа опасност за Путин, представителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден съобщи: " Съвсем не, не го считаме за противник. Всеки жител има правото да се кандидатира за президент, в случай че извърши редица условия. "

Очаква се Путин, който е на власт като президент или министър председател от края на 1999 година и управлява всички лостове на държавната власт, през март да завоюва още един шестгодишен мандат, показва " Ройтерс ".

Поддръжниците на Надеждин оповестиха, че е събрал нужните 100 000 подписа, като е получил забележителна поддръжка в Москва и Санкт Петербург. Той обаче има потребност от още подписи от други елементи на Русия, защото те би трябвало да са събрани в минимум 40 района на най-голямата по повърхност страна в света.

Кремъл твърди, че множеството руснаци поддържат това, което дефинира като блян на Русия да подсигурява личната си сигурност чрез " специфичната военна интервенция " в Украйна, отбелязва " Ройтерс ".

Надеждин публично се опълчва на съветската инвазия и редица други политики на режима на Путин. Опозиционерът също употребява термина " специфична военна интервенция ", защото, в случай че назова ставащото в Украйна - война, би било нарушаване на закона, което ще го лиши от правото да се кандидатира за президент.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР