Крем супата е 1,56, а свински черен дроб със задушени

...
Крем супата е 1,56, а свински черен дроб със задушени
Коментари Харесай

Я да видим колко струва обядът на депутатите

Крем супата е 1,56, а свински черен дроб със задушени картофи - 2,26 лв.

Цените на ястията в стола на Народното събрание още веднъж влязоха в публичното полезрение, откакто двама посетители на Народното събрание разгласиха фотоси на менюто, по което народните представители са похапвали през вчерашния ден и през днешния ден. 

Пръв това направи в четвъртък Любослав Костов от КНСБ. От неговия кадър излиза наяве, че тогава Супа топчета е коствала скромните 1,44 лв., а Свинска пържола с топено сирене и гъби - 3,64 лв., написа вестник Труд.

 Петъчните кулинарни оферти на щадящи джоба цени пък снима основният редактор на " ПИК " Недялко Недялков. Днес депутатите са можели да хапнат Крем чорба от тиква за 1,56 лв., Свински черен дроб пържен със задушени картофи за 2,26 лв., или Тиквички и гъби на скара за 2,35 лв.. А са разядка Яйчена салата с горчица и майонеза за 1,15 лв.. 

" Ето, другари, и днешното меню в бюфета на Народно събрание, за социалнослабите ни депутати с 9100 лева междинна заплата ", разяснява Недялков:

" На 11 ноември 2022 г,, до момента в който извън хората стачкуват от сиромашия, те похапват паеля с пиле за 2,79 лева, шницел за 2,99, дроб със задушени картофи за 2,20, яйчена салата с майонеза за 1,15, халва със стафиди за 70 стотинки… Хлябът по традиция е 11 стотинки ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР