Кредиторите на двете най-важни компании в фалиралата група Signa property

...
Кредиторите на двете най-важни компании в фалиралата група Signa property
Коментари Харесай

Кредиторите на Signa настояват да изгонят ръководството заради страховете от продажбата на имоти при пожар

Кредиторите на двете най-важни компании в банкрутиралата група Signa property упорстват да изгонят управлението и да предадат контрола на самостоятелни инспектори, заради опасения, че техните ползи са подценени в интерес на тясно обвързвана група от вложители, основани в Австрия.

Групи, представляващи повече от две дузини интернационалните кредитори — в това число застрахователи, банки и притежатели на облигации — с искове на обща стойност над 3 милиарда евро, споделиха на Financial Times, че парцели на Signa на стойност стотици милиони евро се продават или трансферират на свързани страни с съвсем никаква бистрота по отношение на процеса на разпродажба.

Инвеститорите се борят да дефинират количествено евентуалните загуби, откогато групата, която е съсобственик на Selfridges в Лондон и Chrysler Building в Ню Йорк, се разпадна в края на предходната година.

Въпреки че Signa Holding, компанията майка на групата, в този момент е в ръцете на самостоятелен админ, двете дъщерни сдружения, които притеж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР