Кредитори потвърдиха, че са получили плащания по суверенните облигации, което

...
Кредитори потвърдиха, че са получили плащания по суверенните облигации, което
Коментари Харесай

Кредитори потвърдиха извършени плащания по дълга от Русия, и то в долари

Кредитори потвърдиха, че са получили заплащания по суверенните облигации, което Русия трябваше да направи на 16 март, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомени източници.

Това значи, че към този момент Русия съумява дa избегне дефолта по държавния си дълг. Русия не съумя да изплати отговорностите си по външния дълг за последно през 1918 година след болшевишката гражданска война.

По-рано съветското финансово министерство заяви, че е изпратило средствата за заплащането на лихвата по два деноминирани в долари суверенни облигационни заема на стойност 117 млн. $.

Плащанията, дължими на 16 март, само че с 30-дневен гратисен интервал, се преглеждат като първия тест за това дали Москва ще извърши отговорностите си по външния дълг, откакто страната бе наранена от голям брой западни наказания поради нашествието й в Украйна.

„ Задълженията бяха платени, на инат на упованията ми, и то в долари “, разяснява един от кредиторите.

Други кредитори пък обявиха, че не са получили средства, само че споделиха, че чакат това да се случи.

По-рано денем други източник заяви за Ройтерс, че JPMorgan - банката, отговаряща за Русия, е получила средствата от държавното управление, ориентирани към Citi, с цел да бъдат трансферирани на кредиторите.

JP Morgan представена от Франс прес, удостовери, че е получила заплащането от Руската централна банка, след което със единодушието на американските управляващи го е трансферирала към Citi, която би трябвало да преведе парите на облигационерите. И двете банки към този момент отхвърлят коментар по трансакцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР