Кредиторът в криптовалута Genesis Global Capital планира да подаде молба

...
Кредиторът в криптовалута Genesis Global Capital планира да подаде молба
Коментари Харесай

Още един криптокредитор тръгна към фалит

Кредиторът в криптовалута Genesis Global Capital възнамерява да подаде молба за отбрана от банкрут още тази седмица, заяви Bloomberg News, цитирайки хора, осведомени със обстановката.

Заявление за оповестяване в неплатежоспособност се чака от седмици, откакто компанията замрази тегленията на на клиентите на 16 ноември след рухването на втората по величина борса за криптовалути FTX. Колапсът ѝ през ноември взе няколко жертви, в това число криптокредитора BlockFi и Core Scientific Inc, една от най-големите обществено търгувани компании за копаене на крипто в Съединените щати, като и двете подадоха документи за отбрана от банкрут през последните месеци.

Genesis, нейната компания майка Digital Currency Group и кредиторите са разменили няколко оферти, само че до момента не са съумели да реализират съглашение, се споделя в новината на Bloomberg.

Genesis също е забъркан в спор с Gemini, учредена от идентичните близнаци и криптопионери Камерън и Тайлър Уинкълвос.

Gemini предложи артикул за криптокредитиране, наименуван Earn, в партньорство с Genesis и в този момент споделя, че Genesis му дължи 900 милиона $ по отношение на този артикул.

Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати предходната седмица съобщи, че е обвинила Genesis и Gemini в противозаконна продажба на скъпи бумаги на стотици хиляди вложители посредством тяхната стратегия за криптокредитиране.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинкриптокредитор банкрут Genesis криптовалути неплатежоспособност крипто ПоследниНай-четениКомпании 24 Още един криптокредитор потегли към банкрут Енергетика 196 МАЕ чака рекордна година за търсенето на нефт Енергетика 340 Европейците понижиха градусите в домовете си Енергетика 1260 Шистовата гражданска война е към края си: Връща ли се остарелият петролен ред Компании 15042 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 10958 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5624 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4832 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР