Креативната индустрия преди всичко иска да подобри качеството на живот

...
Креативната индустрия преди всичко иска да подобри качеството на живот
Коментари Харесай

Геновева Христова: България трябва да има собствен почерк и идентичност в креативната индустрия

Креативната промишленост на първо място желае да усъвършенства качеството на живот на хората. България е дребна страна и не разполага с огромни обичайни запаси. Един от методите страната ни да бъде в действителност конкурентноспособна на световната сцена е да употребява изобретателния си капацитет. Така стартира диалогът с Геновева Христова в студиото на “Посока Култура ”, като преди този момент водещият Мирослав Боршош посочи какво влиза под шапката на термина “креативна промишленост ”: архитектура, дизайн, снимка, кино продукции, медии,гейминг и други.

В България доста постоянно забравяме, че съединението прави силата, изясни Христова. Творците са доста разединени, продължи тя, и сега, в който създадохме Мисия 23, всички в промишлеността схванаха, че дружно можем повече.

Време е да покажем новото лице на България. Нужни са политики и тактики на всички равнища в страната, изясни гостенката. Ние би трябвало да си имаме нашия почерк и еднаквост. Нужни са по-уверени хора, които да имат обща отговорност за това по какъв начин показват страната. Вместо всеки да работи на парче е нужно да се обединим и да създадем една обща тактика по какъв начин да се помогне на тази промишленост, добави Христова.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР