Крайпътните табла, които отчитат скоростта със зелени или червени цифри,

...
Крайпътните табла, които отчитат скоростта със зелени или червени цифри,
Коментари Харесай

Къде ще бъдат монтирани новите камери за скорост в София

Крайпътните табла, които регистрират скоростта със зелени или червени числа, дават около 5% неточности, само че оборудванията са преместваеми и с тях се картографират местата в града, където статистически стават най-вече нарушавания на скоростния режим. На базата на данните към този момент са избрани осем локации, където ще се инсталират камерите за скорост в София. Те автоматизирано ще записват номерата на колите на нарушителите и ще им се изпращат актове. Местата, на които ще бъдат ситуирани, са по главните булеварди – Околовръстното шосе, бул. " България ", " Черни връх ", " Сливница " и други Това обясни пред БНР Димитър Петров от отдел " Управление и разбор на трафика " в Столичната община.

Предвиждат се промени в Наредбата за образуване на придвижването по пътищата с пътни светофари. 



" Между 5 и 8 пъти се понижава прекосяването на червен сигнал, когато има мигащо зелено. Освен това то може да се ползва и при гъвкавото ръководство на трафика.Към момента в нея още не е разрешено мигащото зелено, което за София е проблем, защото по-голямата част от светофарите в столицата работят на гъвкаво ръководство. Т. нар. таймери не са регламентирани и те могат да бъдат употребявани на по-малки и остарели, квартални кръстовища с по-слаб трафик ", изясни още Петров.

" Броячите и преди измененията в наредбата, които се оферират, бяха по този начин заложени. Те обаче не могат да бъдат употребявани на местата, където имаме т. нар. гъвкаво ръководство. При него в действителност зеленият и аленият сигнал се променят динамично на базата на сензори, които подават данни в действително време за натоварването по другите клонове на кръстовището. На процедура този таймер не знае какво да покаже, защото не е закрепено примерно зелено през идващите 30, 20 или 15 секунди ", сподели Петров.



Заради непрекъснатия разбор от сензорите за потока от коли, в границите на 10 минути може да има 10 разнообразни цикъла на светофара.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР