Крайпътните табла, които отчитат скоростта със зелени или червени цифри,

...
Крайпътните табла, които отчитат скоростта със зелени или червени цифри,
Коментари Харесай

Внимание, висока скорост: На 8 места в София нови камери ще ловят нарушителите на пътя

Крайпътните табла, които регистрират скоростта със зелени или червени числа, дават към 5% неточности, това съобщи пред Димитър Петров от отдел " Управление и разбор на трафика " в Столичната община.

По думите му оборудванията са преместваеми и с тях се картографират местата в града, където статистически стават най-вече нарушавания на скоростния режим.

На базата на данните към този момент са избрани 8 местоположения, където ще се инсталират новите камери за скорост. Те автоматизирано ще записват номерата на колите на нарушителите и ще им се изпращат актове , добави Петров.

Местата са по главните булеварди – Околовръстното шосе, бул. " България ", " Черни връх ", " Сливница " и други

Предвиждат се и промени в Наредбата за образуване на придвижването по пътищата с пътни светофари. Към момента в нея още не е позволено мигащото зелено, което е за София.

„ По-голямата част от светофарите в столицата работят на гъвкаво ръководство. Т. нар. таймери не са регламентирани и те могат да бъдат употребявани на по-малки и остарели, квартални кръстовища с по-слаб трафик “, съобщи още Димитър Петров.

" Броячите и преди измененията в наредбата, които се оферират, бяха по този начин заложени . Те обаче не могат да бъдат употребявани на местата, където имаме така наречен гъвкаво ръководство. При него в действителност зеленият и аленият сигнал се трансформират динамично въз основата на сензори, които подават данни в действително време за натоварването по другите клонове на кръстовището. На процедура този таймер не знае какво да покаже, защото не е закрепено примерно зелено през идващите 30, 20 или 15 секунди ", добави той.

Заради непрекъснатия разбор от сензорите за потока от коли, в границите на 10 минути може да има 10 разнообразни цикъла на светофара.

Повечето експерти поддържат мигащия зелен сигнал на светофара, тъй като действително повтаря функционалността на таймера и предизвестява лидера, че ще се смени сигнала, само че го прави доста по-защитено, защото това е директна функционалност на контролера и настрана се вижда на доста по-голямо разстояние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР