Крайното становище беше, че трябва да чуем различните становища и

...
Крайното становище беше, че трябва да чуем различните становища и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да подкрепим санкции срещу Русия, които не можем да си позволим

Крайното мнение беше, че би трябвало да чуем другите мнения и най-после би трябвало да излезем обединени. Ние изразихме позиция, че поддържа напълно Украйна в нейната битка за независимост, ограниченията ще бъдат подкрепени и несъмнено ще бъдат препоръчани засилени ограничения, само че за газа и петрола към този момент няма да се вкарват глобите. В момента няма решение, дискутира се, само че наподобява, че има много страни, които имат същото мнение. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание министър председателят след диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2052
Нашата позиция е напълно поддръжка на Украйна, напълно сме за това, че не може една непозната страна да нарушава интернационалните закони и да бомбардира друга страна, напълно поддържаме съществуващите ограничения, работим с Европейския съюз тези ограничения да са с оптимално огромна мощ, само че не можем да си позволим да спрем вноса на (руски – б. ред.) нефт и газ, съобщи Петков.

В този миг бихме имали голямо усложнение, в случай че се вземе другото решение. Изцяло сме за ограниченията, да не звучим като някакви меки съдружници в Европейския съюз, само че тази част не можем да си я позволим, уточни министър-председателят.

Дългосрочно би трябвало да работим за диверсификация. Смятам идната седмица да отида до гръцката ни връзка, с цел да видя до каква степен е напредъкът. Докато нямаме същинска диверсификация, сме доста подвластни, означи.

Попитан дали се разискват разновидности, в случай че Русия спре доставките за Европа, той сподели: " Работим по всички сюжети. Има благоприятни условия този риск да се ръководи, само че това пък би присъединило други опасности, като понижаване на износа на електричество, което не е добре за европейския пазар. Така че избираме да не се стига до такава степен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР