Крайното решение кой и как ще финансира борбата с градушките

...
Крайното решение кой и как ще финансира борбата с градушките
Коментари Харесай

Ако застрахователите не подкрепят закона срещу градушките ще се оскъли ли вноската

Крайното решение кой и по какъв начин ще финансира битката с градушките ще бъде на законодателя

Отказът на застрахователите да вземат участие в новия модел на финансиране на битката с градушките ще оскъпи вноската, която земеделците ще заплащат. Това сподели земеделският министър Румен Порожанов, представен от БНР.
Новата тактика планува отбрана освен на аграрни земи, само че и на урбанизирани територии, изясни Порожанов: " Урбанизирана територия е в това число и София. Когато се третира към София, би спомогнало такива градоносни облаци да бъдат разрушени, което ще способства за понижаване вредите от най-големите застрахователни пакети, а точно каското и наградите, които се заплащат за коли ". По тази логичност застрахователите също би трябвало да заплащат, счита земеделският министър.

Припомняме, преди две седмици Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) разкритикува концепцията на Закон за предварителна защита от естествени бедствия и неподходящи климатични събития в земеделието. Тогава браншът предложи да се съдаде пул за селскостопанско обезпечаване. Според застрахователите, това би разрешило обезпечаване на цялостния размер на аграрни площи и в цялостния размер на рисковете (а освен за градушка), основаване на оптимални и единни условия за обезпечаване за понижаване на разноските и на времето за установяване на вредите и погашение на компенсациите. При основаване на осигурителен пул, финансирането на превантивната активност може да се прави при изискванията на застраховането, а не с държавни средства, се споделя в мнението на застрахователите.

Крайното решение кой и по какъв начин ще финансира битката с градушките ще бъде на законодателя.
Още по тематиката 20 Март 2018 | Застрахователи и фермери ще финансират държавна компания за отбрана на реколтата
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР