Крайнодясната партия Италиански братя се готви да състави крайнодясно правителство,

...
Крайнодясната партия Италиански братя се готви да състави крайнодясно правителство,
Коментари Харесай

Крайнодесни се готвят да вземат властта в Италия

Крайнодясната партия " Италиански братя " се готви да сформира крайнодясно държавно управление, само че изпитва усложнение да откри квалифицирани претенденти за министри, написа английският в. " Таймс ", като се базира на източник, осведомен с италианската политика.

Лидерката ѝ Джорджа Мелони съобщи, че е станала жертва на клеветническа акция, отбелязва английското издание.

Евентуално дясно коренно държавно управление в Италия може да е предвестител на идни проблеми, изключително в миг, в който Европа е изправена пред голям брой рецесии, написа английският в. " Гардиън " в публицистична публикация.

Оставката на Драги може да докара до възобновяване на италианските проблеми с обществените задължения - и до появяването на някои нови компликации като бонус. Според сегашните изследвания се чака след изборите на 25 септември държавното управление в Рим да бъде едно от най-крайнодесните в Европа, с " Италиански братя " и националистическата " Лига " отпред и дясната партия на Силвио Берлускони като младши сътрудник.

Вероятната премиерка, Мелони, поддържа нелиберални политики, напомнящи на тези на унгарския министър председател Виктор Орбан. Подобна вероятност би била притеснителна във всякаква обстановка, само че на фона на войната в Украйна, свързаната с нея енергийна рецесия и риска от криза би представлявала опасност за европейското единение на всички фронтове, акцентира в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

По въпроси като имиграцията и ЛГБТ правата, Мелони и Салвини евентуално ще застанат паралелно със страни като Полша и Унгария, като нападателно се опълчват на европейските правила. Освен това Мелони прикани за одобряване на върховенството на италианската конституция над правото на Европейски Съюз и за политика " италианците преди всичко " при достъпа до обществени услуги и заплащания, сходни на причините на съперниците на Брекзита, отбелязва английското издание.

Драги беше станал и основна фигура в поддържането на западното единение и поддръжката за Киев в отговор на експанзията на Русия. Предвид пропутинските благосклонности на италианската десница обаче, няма по какъв начин да сме сигурни, че сходен метод би издържал на една зима, минаваща под знака на манипулирана от Москва енергийна рецесия, акцентира " Гардиън ".

Защитата на Европа против дестабилизация може да се крие тъкмо в продължаващата икономическа неустойчивост на Италия. Който и да завоюва изборите през септември, ще би трябвало да се оправи с настъпваща дългова рецесия, придружена от повишаване на лихвените проценти. Рим може още веднъж да бъде заставен да разчита на щедростта на ЕЦБ за пазаруване на облигации.

Освен това новото държавно управление ще би трябвало да обоснове приемането на идващия транш от парите от фонда за възобновяване на Европейски Съюз, сума на обща стойност 190 милиарда евро, в началото контрактувана от Драги. Грешки в тази тенденция няма да бъдат простени на никое бъдещо държавно управление. Следователно икономическият прагматизъм може да диктува построяването на мостове с Брюксел и Франкфурт, вместо изгарянето им.

По-добре обаче би било да не се постанова да ревизираме. Лявоцентристката Демократическа партия ще води акцията си, пробвайки се да притегли искащите последователност, само че все по-непостоянната роля на Движението " Пет звезди " може да попречи на съставянето на коалиция, освобождавайки пътя на Мелони и нейните съдружници. Резултатът от това може да е унищожителен за страната, предизвестява в. " Гардиън ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР