Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) и екстремистки групи стоят

...
Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) и екстремистки групи стоят
Коментари Харесай

Крайнодесни и екстремисти стоят зад протестите срещу ограничителните мерки в Германия

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) и екстремистки групи стоят зад демонстрациите против ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид. Това съобщи през днешния ден пред публицисти в Берлин министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер, съобщи ДПА.

По думите му АзГ и нейни съдружници се пробват да извлекат политическа полза от основателните въпроси, задавани от обществото. Плакатите с апел за оставка на канцлера Ангела Меркел носят ясно почерка на АзГ, добави той.

Зьодер, който поддържа внимателния метод на Меркел в отслабването на рестриктивните мерки, изрази мнение, че до момента Германия има шанс в оправянето с рецесията, само че това предимство не трябва да се прахосва неразумно. Следващите седмици ще бъдат решаващи за това дали ще понесем още фрапантни последствия, вместо да отложим отварянето на стопанската система и живота, заключи той.

Пандемията от новия ковид има съществени последствия за човешките права, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас пред Народното събрание в Берлин, съобщи ДПА.

"Наблюдаваме с огромна паника по какъв начин рецесията подхранва авторитаризма ", съобщи политикът социалдемократ по време на спор в Бундестага.

Маас обърна внимание на репресиите против публицисти в Русия, Венецуела, Иран, Турция и Китай като образци за властнически отговор на пандемията.

"Тук в Европа виждаме по какъв начин изключителните ограничения се употребяват за подронване на върховенството на закона ", сподели още външният министър.

Маас приветства дейностите на Европейската комисия за систематично наблюдаване на изключителните ограничения, които се одобряват в страните-членки на Европейски Съюз, като във фокуса на това наблюдаване е Унгария, чийто министър председател Виктор Орбан си издейства от Народното събрание необятни пълномощия, които не са лимитирани с времева рамка.

Макар на доктрина всички страни да имат правото да лимитират краткотрайно човешките права поради пандемията, Маас акцентира, че задачата на ограниченията би трябвало да е обоснована.

"Мерките би трябвало да са пропорционални и най-много краткотрайни ", сподели министърът, като даде обещание Германия да повдигне този въпрос, когато поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз на 1 юли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР