Крайнодясна група във Финландия е “планирала убийството на Сана Марин,

...
Крайнодясна група във Финландия е “планирала убийството на Сана Марин,
Коментари Харесай

The Times: Заговорници са планирали покушение срещу бившия премиер на Финландия

Крайнодясна група във Финландия е “планирала убийството на Сана Марин ”, някогашен министър-председател на страната, по време на нейното посещаване в град Лахти предишния август. Това оповестява вестник The Times, базирайки се на данни, оповестени на процеса, който се организира в този финландски град, ситуиран на 100 км северно от Хелзинки.

Очаква се четиримата обвинени в заговора да бъдат упрекнати в обмисляне на терористична офанзива, потребление на 3D принтери за произвеждане на огнестрелни оръжия и владеене на огнестрелни оръжия.

Полицейските нападения в домовете им разкриха описи с други “потенциални цели ”, в това число членове на Народното събрание, антифашистки деятели и членове на малцинствата.

Правителството, ръководено от Марин, подаде оставка след провалянето на нейната Социалдемократическа партия (СДП) на парламентарните избори на 2 април. На 5 април на конференция Марин разгласи желанието си да напусне поста началник на СДП, като акцентира, че има намерение да остане член на финландския парламент. На 12 септември тя подаде оставка като депутат.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР