Крайнодесният министър на наследството на Израел Амихай Елияху поднови в

...
Крайнодесният министър на наследството на Израел Амихай Елияху поднови в
Коментари Харесай

БЛИЗКИЯТ ИЗТОК: Израелски министър призова за удар по газа с ядрена бомба

Крайнодесният министър на наследството на Израел Амихай Елияху възобнови в сряда апела си за удар по линията Газа с " нуклеарна бомба ".
„ Дори в Хага знаят позицията ми “, цитира вестник „ Таймс ъф Израел “ думите на Елияху по време на обиколка в град Хеброн на Западния бряг, по отношение на предходния му апел за потребление на нуклеарни оръжия в Ивицата Газа.
През ноември Елияху сподели, че стартирането на „ нуклеарна бомба “ върху линията Газа е „ вид “.
Министърът с екстремистка изразителност против палестинците, също прикани за поощряване на популацията на Газа да мигрира от анклава.
На 29 декември Южна Африка заведе дело в Международния съд с искане за предписание против Израел на съображение, че израелските офанзиви против Газа нарушават Конвенцията за геноцида.
Южноафриканският юридически екип е присъединил изказванията на Елияху за линията Газа в досието, показано на съда.
След привършване на съвещанията на 11-12 януари, съдът стартира заседания, откакто прегледа мненията и доказателствата на страните.
Израел стартира смъртоносна атака против линията Газа след офанзива на Хамас на 7 октомври, убивайки минимум 25 700 палестинци и ранявайки 63 740 други. Смята се, че близо 1200 израелци са били убити при офанзивата на Хамас.
Израелската война остави 85% от популацията на Газа вътрешно разселени на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който повече от половината инфраструктура на анклава е развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР