Крайнодесният лидер на Италия Матео Салвини пристигна в съда за

...
Крайнодесният лидер на Италия Матео Салвини пристигна в съда за
Коментари Харесай

Салвини пред съда за незаконно задържане на мигранти в морето

Крайнодесният водач на Италия Матео Салвини дойде в съда за чуване по обвинявания за нелегално задържане на в морето.
Салвини е изправен пред опцията за 15 години затвор за похищение, заяви „ Политико “.
Прокурорите в сицилианския град Катания упрекват Салвини в корист с пълномощията си като тогавашен министър на вътрешните работи, с цел да блокира 116 мигранти да слязат от италианския транспортен съд на бреговата защита „ Грегорети “ през предходната година, според неговата политика на по този начин наречените " затворени пристанища ", съобщи БГНЕС.
 Die Welt: Стратегическата шизофрения на Европа Die Welt: Стратегическата шизофрения на Европа
Държавите от Европейския съюз сега не са на едно мнение по външнополитическите въпроси. Причината е позицията на Кипър, който не и...
Ако водачът на опозицията и началник на антиимигрантската партия Лига бъде наказан за повече от две години, той също може да стеснен да заема държавна служба в продължение на шест години, което ще му попречи да се кандидатира за министър председател на идващите избори през 2023 година
" Избрах най-хубавия си костюм " за чуването, сподели Салвини.
Той съобщи още, че " ще се признае за отговорен, че е защитил Италия и италианците ".
„ Нека създадем по този начин, че тестването ми през днешния ден да е опция за учене, размисъл, хрумвания и проекти за бъдещето на страната, трансформирайки Катания за тези няколко дни в европейска столица на свободата ", сподели Салвини.
В съда ще участва и нигерийско семейство, което твърди, че е било " третирано по-зле от животните " и е гражданска страна по делото.
 Европейска комисия утвърди 130 млн. евро за мигрантски центрове в Гърция Европейска комисия утвърди 130 млн. евро за мигрантски центрове в Гърция
Еврокомисията отговори позитивно и утвърди финансова помощ за Гърция в размер на 130 милиона евро за построяването на три затворени и к...
116-те мигранти, най-вече от Судан, както и от Централна и Западна Африка, бяха избавени в Средиземно море в две обособени интервенции на 25 юли предходната година след пет дни в морето. Сред тях имаше 15 непридружени малолетни. Те бяха трансферирани на „ Грегорети “ на 26 юли, след което бяха държани на претъпкания патрулен транспортен съд под гневно лятно слънце макар експлоадирането на краста и подозрения за туберкулоза. 15-те малолетни в последна сметка бяха освободени на 29 юли след напън от съда за малолетни в Катания. Останалите мигранти слязоха на 31 юли, откакто 47-годишният Салвини съобщи, че е подписана договорка със страни от Европейски Съюз за тяхното взимане. Неговият адвокатски екип упорства, че решението за тяхното задържане не е единствено на Салвини, а е реализирано групово в границите на държавното управление. В правосъдни документи Салвини твърди, че откакто корабът е дебаркирал в пристанището, той е дал безвредно място, където е задоволително да се задържат мигранти, до момента в който преразпределението им може да бъде контрактувано с други страни от Европейски Съюз. Колегите му от средата на държавните министри са били съгласни с дейностите му, сподели той.
Съдията на авансово чуване Нунцио Сарпиетро ще реши дали казусът заслужава да се трансформира в развой. Той може да не вземе решение през днешния ден, а да изиска спомагателни предварителни чувания, оповестиха италианските медии.
Салвини, който съобщи, че сицилианските съдии е по-добре да се концентрират върху затварянето на мафиози, в сравнение с да го съдят, съобщи: " италианците ще решат на идващите избори дали съм постъпил вярно или не ".
Джорджия Мелони, водач на крайнодясната партия „ Братя на Италия “ и съдружник на Салвини, съобщи, че ще бъде там от взаимност, добавяйки: „ Министърът не може да бъде изправен пред съд за това, което е направил - това, което множеството италианци желаят - защитавайки италианските закони и нашите граници от незаконна имиграция. "
Докато беше на поста си, Салвини зае твърда позиция във връзка с , като затвори пристанищата на Италия за избавителни кораби на Неправителствени организации и одобри закон, допускащ изземване и санкции на кораби.
 Салвини: Европа преглежда Италия като китайска колония Салвини: Европа преглежда Италия като китайска колония
Крайнодесният водач Матео Салвини съобщи на 6 септември,  че Италия е пред риск от изтриване заради нерешителността на правителств...
Анализаторите споделят, че правните проблеми надали ще навредят на известността на Салвини, а в противен случай, могат да работят в негова изгода.
Ожесточената позиция на Салвини „ Италианците преди всичко “ изведе нагоре известността му като министър на вътрешните работи.
Въпреки че Лига към момента е най-популярната партия в Италия, нейната поддръжка спадна до към 25% в изследванията на публичното мнение от 34% на миналогодишните европейски избори. Личният рейтинг на Салвини е понижен с 10 пункта до към 30% от предходната година. Но социологът Лоренцо Преглиаско от „ YouTrend “ сподели, че множеството италианци, в това число някои гласоподаватели отвън Лига, поддържат метода му към миграцията, което значи, че може да се радва на поддръжка по време на процеса.
Позицията на Салвини може в допълнение да бъде подсилена от необятно публикуваното съмнение в правосъдната система, датиращо от следствията за корупция " Чисти ръце " от 90-те години, които пометоха потомство политици, сподели Преглиаско. Някои италианци подозират, че правосъдните каузи, които се водят против висши политици, в това число Силвио Берлускони, са политически стимулирани, сподели той. Само към една трета от италианците имат вяра в правосъдната система, съгласно годишно изследване на „ Demos “.
Дори да бъде оневинен по делото „ Грегорети “, Салвини има други правни главоболия. Той може да бъде упрекнат по отношение на още два избавителни кораба за мигранти („ Open Arms “ и „ Sea Watch “), както и за корист с служба по отношение на 35 полета с държавни самолети и по следствие дали Лига е търсила финансиране от Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР