Крайнодесният лидер Джорджия Мелони, водеща в надпреварата за следващ премиер

...
Крайнодесният лидер Джорджия Мелони, водеща в надпреварата за следващ премиер
Коментари Харесай

Спор в Италия: Морално ли е да се пусне видео с изнасилване, за да се ударят мигрантите

Крайнодесният водач Джорджия Мелони, водеща в конкуренцията за идващ министър председател на Италия, беше упрекната в срамна предизборна пропаганда от противниците си, откакто разгласява видеоклип с изнасилването на украинка от мигрант в италиански град.

55-годишната жена е била нападната на улицата в северния град Пиаченца рано в неделя от търсещ леговище мигрант от Гвинея, споделиха локални управляващи. Инцидентът е сниман от апартамент с аспект към улицата и нападателят е арестуван.

Полицията удостовери ареста и сподели, че мъжът е арестуван, до момента в който следствието продължава.

Мелони, чиято партия " Италиански братя " води в желанията на гласоподавателите преди предварителните избори на 25 септември, разгласява видеото в профила си в " Туитър ", вземайки го от интернет страницата на вестник.

Изображенията в сцената са замъглени, само че виковете на дамата, търсеща помощ, се чуват ясно, написа Ройтерс. " Човек не може да мълчи пред този нечовечен епизод на полово принуждение против украинка, осъществено денем в Пиаченца от търсещ леговище. Прегръщам тази жена. Ще направя всичко по силите си, с цел да възстановя сигурността в нашите градове ", написа 45-годшшната Мелони в туита, съпътстващ видеото.
Къде минава границата

Постът провокира проливен дъжд от рецензии, както в обществените мрежи, по този начин и от политическите съперници на Мелони.

" Неприлично е да се употребяват изображения на обезчестяване. Още по-неприлично е да се прави това за изборни цели ", написа в " Туитър " Енрико Лета, началник на лявоцентристката Демократическа партия. Друг центристки водач, Карло Календа, назова туита на Мелони " аморален ".

Игиаба Скего, известна италианска писателка от сомалийски генезис, упрекна Мелони в употреба на жертвата на обезчестяване.

" Предлагат се като кликбайт воайорство, вместо да бъде предпазена. Тази предизборна акция е ужасяваща ", написа Скего.

Мелони, която прикани за военноморска обсада на Северна Африка, с цел да попречи на лодките с мигранти да отплават през Средиземно море към Италия, реагира във Facebook, казвайки, че нейните противници са употребявали изнасилването, с цел да я атакуван, като в същото време са пренебрегнали жертвата, с цел да избегнат това, което тя назова " изключителна обстановка с имиграцията ".

Това не дава отговор напълно на обстоятелствата, защото Лета категорично написа в поста си " уважението към хората и жертвите постоянно е преди всичко ", а Календа, че " единствено жертвите са от голяма важност ".

Има ли проблем с миграцията

Италия е обект на миграционна вълна, на приливи и отливи от 2015 година През юли европейската гранична организация " Фронтекс " заяви, че броят на противозаконните пресичания на Средиземно море, по така наречен " централен средиземноморски маршрут ", стигащ до Италия, още веднъж се усилва. За седемте месеца от началото на 2022 година по него са регистрирани над 42 500 новопристигнали мигранти.

Макар балканският път да остава най-активен в Европа, " натискът остава висок и по централносредиземноморския маршрут с ежедневни пристигания, които натоварват приемния потенциал в Италия ", се споделя в разбора на " Фронтекс ".

Рим се употребява от услугите на европейската организация за идентификацията и регистрацията на новопристигащите, множеството от Африка и търсещи леговище.

Само през юли в Италия са докладвани яха почти 14 800 противозаконни прекосявания на границата, с 60% повече в съпоставяне със същия месец на 2021 година Въпреки че тунизийците (30%) са най-голямата народност, записана по този маршрут през юли, египтяните стартират да ги надминават, като те употребяват направления от Либия и са подпомагани от незаконна контрабанда.

Мелони и изборите

Мелони споделя, че за нея би било " огромна чест ", в случай че тя е първата жена, която ще ръководи Италия.

След в края на юли, Мелони и съдружниците й от консервативния алианс се оказаха напред в допитванията на социолозите. Десните предложиха манифест от 15 точки, в който с изключение на понижаване на налозите и промяна на обществената система, дават обещание ограничение на противозаконната миграция.

 Спор в Италия: Морално ли е да се пусне видео с обезчестяване, с цел да се ударят мигрантите

Освен " Италиански братя " на Мелони, алиансът включва още дясната " Лига " на Матео Салвини и по-умерената партия " Форца Италия " ( " Напред Италия " ) на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

Съюзниците се споразумяха, че партията, събрала най-вече гласове, ще уточни премиера, което слага Мелони в позиция на любимец, защото " Италиански братя ", съгласно изследвания, оповестени при започване на август, би могла да разчита на 45% от гласовете.

Коалицията на Мелони събра единствено 4% на изборите през 2018 година, само че в този момент се счита, че би спечелила повече от 23%, което я прави най-голямата партия в Италия, изпреварвайки главната лявоцентристка група - Демократическата партия.

За разлика от сътрудниците си, които имат исторически близки връзки с съветския президент Путин посредством водачите си Салвини и Берлускони, Мелони акцентира ясно уговорката на своята партия към Запада и осъжда съветската инвазия в Украйна. Нещо повече, тя разгласи изрично, че ще се стреми към самостоятелност на Италия от съветския газ и ще се концентрира върху други възможности на доставките от Москва.

Мелони уточни като съществени проблеми пред Италия, което нейно държавно управление би решавало предпочитано, повишаването на живота и енергийната рецесия.

През юни министър председателят Драги заяви, че Италия - една от най-силно обвързаните с съветския природен газ страни в Европейски Съюз, е съумяла да понижи зависимостта си от 40% през 2021 година до 25%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР