Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонаро днес се върна

...
Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонаро днес се върна
Коментари Харесай

Болсонаро се върна в Бразилия, за да оглави дясната опозиция

Крайнодесният някогашен президент на Бразилия Жаир Болсонаро през днешния ден се върна в родината си от Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. На летището в столицата той беше приветстван от стотици свои поддръжници, пристигнали да го посрещнат след тримесечния му престой във Флорида.

Болсонаро ще се стреми към нова роля на политическата сцена в страната, показват организациите, отбелязвайки, че управляващите в столицата Бразилия са взели ограничения за гарантиране на реда при завръщането на някогашния президент популист.

Болсонаро, който до момента не е признал провалянето си на миналогодишните избори, се чака да оглави опозицията против новия президент Луиз Инасио Лула да Силва, който е от левицата.

Поддръжници с националното знаме върху раменете си пееха националния химн и скандираха " Легенда! ", до момента в който Болсонаро излизаше от постройката на летището.

Преди да се качи на самолета на потегляне от Орландо, Болсонаро омаловажи своята лидерска роля и сподели, че ще употребява опита си, с цел да подкрепи акцията на своята (Либерална - бел. ред.) партия на локалните избори през идната година. Той добави, че изборите, които загуби предишния октомври, са минало.

" Прелистихме една страница и в този момент ще се готвим за изборите идната година ", сподели Болсонаро за телевизия " Си Ен Ен Бразилия " малко преди отпътуването си.

Болсонаро отпътува за Съединени американски щати два дни преди приключването на неговия мандат на 1 януари, когато трябваше да съобщи президентските си компетенции на Лула. Той сподели, че има потребност от отмора, само че съгласно критиците му Болсонаро се е опитал да избегне евентуалните опасности, свързани с над десетина правни следствия, пред които може да бъде изправен в Бразилия.

Те концентрират вниманието върху неговите нападки против бразилската система за гласоподаване и хипотетичната му роля за окуражаване на поддръжниците му да щурмуват държавни здания при протестите на 8 януари, които наподобяват щурма на Капитолия в Съединени американски щати.

Болсонаро, който възприема някогашния американски президент Доналд Тръмп като собствен политически кумир, взе участие в Конференцията за консервативно политическо деяние във Вашингтон този месец, където сложи под въпрос резултатите от изборите в родината си през октомври предходната година, извоювани от Лула с незначителна преднина, и сподели, че задачата му в Бразилия " към момента не е завършила ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР