Крайнодесните и ултраконсервативните партии увеличават подкрепата си в Европейския съюз,

...
Крайнодесните и ултраконсервативните партии увеличават подкрепата си в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Проучване на Euronews и Ipsos показва как би изглеждал Европейският парламент след изборите

Крайнодесните и ултраконсервативните партии усилват поддръжката си в Европейския съюз, само че няма да получат задоволително гласове, с цел да образуват коалиция в идващия Европейски парламент.

Според изследване на Ipsos в 18 страни по поръчка на Euronews трите най-големи политически групи сега ще получат 398 от общо 720 места, като най-вече депутати още веднъж ще има Европейската национална партия.

Крайнодесните усилват поддръжката си в четири от страните основателки на Европейски Съюз. Във Франция Националният общ брой на Марин льо Пен изпреварва партията на президента Макрон, която се чака да претърпи крах през юни.

" Италиански братя " на Джорджа Мелони към момента е водеща мощ.

Партията на свободата на Герт Вилдерс в Нидерландия и крайната десница в Белгия също бележат положителни резултати съгласно изследването. Подкрепата за либералите от " Обнови Европа " и Зелените понижава. В Германия Зелените заемат трето място и са наедно с крайнодясната " Алтернатива за Германия ".

В изследването се позволява и съставянето на дясна коалиция, само че тя ще зависи от договарянията сред ултраконсерваторите и ЕНП. Ако партията на Виктор Орбан стане част от групата на Европейските консерватори и реформисти, от която са част " Италиански братя " и някогашните ръководещи в Полша - " Право и правдивост ", може да се стигне до съглашение с ЕНП.

В началото на новия мандат Европейският парламент ще би трябвало да гласоподава за новия ръководител на Европейската комисия и има въздействие върху избора на еврокомисари.

През 2021 година противозаконните облаги от насилствен труд са достигнали близо 220 милиарда евро съгласно нов отчет на Международната организация на труда. Тази стойност се равнява на брутния вътрешен артикул на Латвия и Хърватия и задминава приходите на някои световни софтуерни компании.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР