Крайнодесни сили превзеха протестите на фермерите. Това заяви германският министър

...
Крайнодесни сили превзеха протестите на фермерите. Това заяви германският министър
Коментари Харесай

Германски министър: Крайнодесни сили превзеха протестите на фермерите

" Крайнодесни сили превзеха митингите на фермерите ". Това съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, съобщи Би Би Си.

По думите на един от заместниците на канцлера в Берлин Олаф Шолц по време на демонстрации против решението на държавното управление да понижи дотациите за селскостопанските производители " намерено се издигат националистически лозунги, екстремисти се събират на публични места и приказват надали не за държавен прелом ".

В някои немски райони крайнодесни партии са се присъединили, а в някои случаи са поели управлението на фермерските митинги против решението на държавното управление, заяви " Гардиън ".
В Дрезден, столицата на провинция Саксония, фигури от редиците на " Свободните саксонци ", дребна дясноекстремистка партия, учредена през 2021 година, по обяд произнесоха тирада на протест пред операта " Семперопер ".

" Третият Път ", нео-нацистка партия, основана от някогашни членове на крайнодясната NPD през 2013 година, насочи на своя уеб страница апел към своите поддръжници да се причислят към протестиращите фермери.

Съобщава се, че районни делегати на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " са се включили към митинга на фермерите в Щутгарт.

" Асоциацията на фермерите от централна Германия " неведнъж се е опитвала да се дистанцира от крайнодесни те партии, които са приветствали апелите ѝ за митинги.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР