“Крайно време е Перник да тръгне по правилния път -

...
“Крайно време е Перник да тръгне по правилния път -
Коментари Харесай

Кирил Леонов, БСП: Ангажираме се да възстановим надвзетите средства от незаконно вдигнатата такса “Смет”

“Крайно време е Перник да тръгне по верния път - по път без корупция, по пътя на вложенията и на работните места, по пътя на справедливостта. ” Това съобщи претендентът за кмет на Перник от Българска социалистическа партия Кирил Леонов в ефира на Bulgaria ON AIR. 
“В Перник корупцията е на едно доста високо равнище и това не го споделям аз, а държавните ревизори от АДФИ. Смущаващото в техния отчет, който след това бе засекретен от Европейската прокуратура, е че нито една социална поръчка на Общината не дава отговор на закона ”, уточни Леонов. 
Той даде различен образец за корупция, при който четири детски градини, вместо да се зареждат с газьол, се зареждат с тежко гориво, което е с 10 пъти по-голямо наличие на сяра. “Подал съм сигнал да прокуратурата, тъй като Общината трови нашите деца ”, акцентира Кирил Леонов.  
Кандидатът за кмет от Българска социалистическа партия има решение за справяне с корупцията: “Да се сътвори публичен съвет от дейни жители на Перник, в който да влязат Неправителствени организации, които изследват корупцията и нейната предварителна защита, да участват и медиите, когато комисията отваря тези публични поръчки. Това е единственият метод да се спре този циничен модел на “наши ” компании. ”  
Като различен проблем Леонов уточни трафикът на перничани към столицата заради липса на работни места в общината. По неговите думи, методът това да се промени е да се построи индустриалната зона. “Това беше едно от обещанията на кмета Владимиров в предходната му акция, само че по този начин и не се случи. Инвеститорите не идват в Перник, тъй като по този начин и не се построи инфраструктурата до индустриалния парк и поради високите равнища на корупция в общината ”, разяснява той.
Кирил Леонов също се ангажира да промени концепцията на ръководство на Общината, която сега влага в централната градска част, а периферията, където живеят повече от две трети от перничани, е изоставена. Няма подобен казус в България. 
“В Перник имаме и един казус, който го няма на никое място другаде в България. Кметът Владимиров подвигна незаконосъобразно такса “Смет ” на дребните обитаеми места и то десетократно. Върховен административен съд анулира тази такса, само че и той взе доста необичайно решение - анулира я единствено за тези 4 села, които са входирали в законовия период подписи. И в този момент 4 села заплащат по 30 лева такса, а другите 20 – 300 лева Ние направихме всичко належащо - събрахме над 3 000 подписа, входирахме докладна в Общинския съвет, с цел да се приравнят към решението на Върховен административен съд, само че не получихме никакъв отговор. Поемаме отговорност пред нашите гласоподаватели да отстраним тази неправда и ще възстановим нелегално надвзетите средства на жителите ”, сподели още претендентът за кмет Леонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР