„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и

...
„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и
Коментари Харесай

Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори frognews.bg

„ Крайно време е публичният интерес да застане над персоналния и партийния и да върнем нормалността в България. Това е и главната цел на партия МИР по време на идните избори. Именно за това партия МИР подава ръка на всички честните, моралните, инициативните и родолюбиви българи, както и на всички цивилен, неправителствени и браншови организации и предлагаме да обединим напъните си, с цел да върнем нормалността в България и да я превърнем в мощна обществена, индустриална и морална страна. На България ѝ би трябвало нова национална идея, която да сплоти всички българи и партия МИР предлага това да бъде образуването на новия народен блян “. Това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев откакто внесе документите в ЦИК за регистрация на партията за предварителните парламентарни избори.
Той акцентира, че партия МИР се явява независимо на тези избори, само че не е сама, тъй като е съумяла да сплоти огромна част гражданските и неправителствените организации като Алианс на жителите на България, Гражданско съдружие „ Мрежа за начинания и решения “, „ Фондация за подкрепяне жертвите на закононарушения и битка с корупцията “, ДОСО – Български орли и доста други, които ще имат свои представители в листите на МИР.

„ Партия МИР предлага народен консенсус по пет целта, които са работеща и ефикасна икономика; излизане от демографската рецесия и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички естествени дадености на България в областта на туризма, земеделието и логистиката; промяна в правосъдната система и административна промяна посредством въвеждането на електронното правителство; уравновесена външна политика “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Той съобщи, че партия МИР предлага икономическия, обществения и политическия живот в България да се изградят отначало, както и финансова децентрализация и равномерното развиване на всички райони на България. Славчев акцентира, че идеологията на партия МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща такова общество, в което тези две висши полезности са действително обезпечени за всеки български жител.

„ Партия МИР се разгласи за осъществяване на почтени избори посредством машинно гласоподаване и бихме желали за следващ път да обърнем внимание, че машинното гласоподаване като се изключи че потвърди своята успеваемост посредством премахването на невалидните бюлетини, само че и фрапантно понижи и купения избор. Единственото нещо, което остана да се направи, с цел да може машинното гласоподаване да е на 100 % дейно, е да се отстрани субективният фактор и опцията за операция и замяна на вота на българските жители. За да се случи това, партия МИР предлага Министерският съвет да разпореди на ЦИК да разпише в своите методически инструкции две значими условия – първо, машинният протокол да е финалният протокол на всяка една изборна комисия и той да не се преписва ръчно в книжен протокол и второ, хартиените разписки, които машината издава при гласуването, наложително да се преброяват в края на изборния ден и да се сравнят с машинния протокол. Това са двете наложителни условия, с цел да се проведат почтени и транспарантни избори и да се спре подмяната на вота. Именно за това приканвам президентът Румен Радев персонално да се ангажира с тематиката и като политик и общественик, който се разгласи и работи за осъществяване на почтени избори посредством машинно гласоподаване, да обърне съществено внимание на Министерския съвет, че той наложително би трябвало да разпореди на ЦИК да запишат в методическите си инструкции си тези две съответни условия “, това съобщи още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че партия МИР ще води положителна предизборна акция и ще продължи както и до в този момент да дава съответни решения на всеки един проблем на българските жители и оферти и решения за излизане от икономическата, обществената, енергийната и моралната рецесия, в които се намира България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР