Крайно време е минималната заплата да започне да се договаря

...
Крайно време е минималната заплата да започне да се договаря
Коментари Харесай

Васил Велев: Плащаме най-високите заплати спрямо БВП в ЕС

Крайно време е минималната заплата да стартира да се договаря сред работодатели и синдикати. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 ръководителят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Особено при рецесия, увеличавайки минималната заплата,110-те хиляди безработни допълнително от началото на пандемията, все по-трудно ще си намерят работа. Мит е, че плащаме ниски работни заплати по отношение на това, което произвеждаме. Плащаме най-високите заплати в Европейски Съюз по отношение на брутния вътрешен артикул. Без растеж в стопанската система, няма по какъв начин трайно да решим този проблем, акцентира Велев.

По думите му, в случай че се затварят нощните заведения, би трябвало да има поддръжка за работещите там. Мярката 60/40 е подобаваща за такава поддръжка, само че би трябвало още малко помощ. Когато се затваря даден бизнес, би трябвало да има ограничения за обезщетения. Трябва да съхраним добре работещите предприятия за интервала след пандемията, съобщи шефът на работодателската организация.

Според него предприятията са се научили да работят в изискванията на пандемия. Вече няма затваряне за това, че един човек е дал позитивен тест, означи Васил Велев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР