„Крайно време е хората да разберат, че това не е

...
„Крайно време е хората да разберат, че това не е
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Хората трябва да разберат, че това е сложен вирус

„ Крайно време е хората да схванат, че това не е един елементарен грип. Това е един доста тежък вирус, който наложително би трябвало да бъде лекуван най-малко 14 дни в болница до предоставяне на първа негативна проба”, съобщи в ефира на „ Здравей,България” по Нова ТВ шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов, който е в изолираност поради контакт със инфектирани с ковид.

„ Ако гледаме какви са в действителност дейните случаи, за през днешния ден те са над 1800, а тези на лекуване в лечебни заведения са към 21% от тях. Тези, които се нуждаят от интензивно лекуване, са по-малко от 5%. Всяко повишаване води до увеличение броя на признатите в болница. Това, че са диагностицирани 166 души е обезпокоително, само че по-тревожно е, в случай че се записват 300. При това състояние към 60 индивида ще би трябвало да бъдат признати в болница. Ще се запълни потенциала на лечебните заведения”, добави Балтов.

Според него не би трябвало да се всява суматоха. Положението не е изтървано, твърди той. Професорът изясни, че казусът в болница „ Света Анна” е обвързван с огнището на заболели в Самоков. Окръжната болница към този момент не може да поема контингента, по тази причина в „ Пирогов” и „ Александровска” одобряват част от пациентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР