Крайно време е да се потърси отговорност от политиците, които,

...
Крайно време е да се потърси отговорност от политиците, които,
Коментари Харесай

Румен Радев: Лобизмът убива

Крайно време е да се потърси отговорност от политиците, които, преследвайки користни политически ползи , с решенията си рискуват живота и здравето на българските военнослужещи.

За това прикани президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос във ВМА.
Там президентът бе на посещаване при потърпевшия в снощната злополука с вертолет Ми-17 Алексей Каменов.

Припомняме, към 20:30 часа в понеделник, 11 юни , при осъществяване на подготвителен полет вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово губи височина и пада от към 30 м.

 Пострадалият в злополуката с хеликоптер в устойчиво положение
Пострадалият в злополуката с хеликоптер в устойчиво положение

Лобизмът убива, съобщи президентът Румен Радев при визитата си във ВМА

Президентът акцентира, че решаването на проблемите с модернизацията на армията изисква отговорно държавническо мислене и съответни дейности. " Рискът от тези политически решения носят военните, по тази причина споделям, че лобизмът убива ", съобщи Румен Радев.

Той напомни, че неведнъж е призовавал за се вземат ограничения за рационализация и поддръжка на остарялата техника, за пазаруване на ново въоръжение, както и за демотивацията на летателния състав.

Също по този начин президентът напомни, че по тематиката е правил три Консултативни съвета за национална сигурност.

Държавният глава моли да няма политически спекулации, тъй като от на следващия ден останалите водачи ще продължат да летят. По думите му министър Каракачанов е подложен в едни политически, финансови и правни рамки, от които той повече от това, не може да направи.

" Както виждате, болшинството приключи модернизационните процеси в Българската войска, върна ги в нулево състояние, в изходна точка. Предвидените за тези планове стотици милиони изтекоха, вместо да отидат за ремонт на техника, въоръжение и за подготовка, те отново отидоха за саниране " , съобщи президентът.

По думите на Румен Радев след забавянето на плановете, ще отнеме най-малко още две години, с цел да се осъществят, което ще оскъпи офертите . " Това значи повече средства, вложени в остаряла техника, която няма съгласуемост и качества и по-малко средства за подготовка ", сподели президентът.

Президентът добави, че се отдалечаваме от опциите, които би трябвало да имаме. " Рискът от тези политически решения носят военните, по тази причина споделям, че лобизмът убива ", уточни Румен Радев.

Румен Радев изрази съболезнования на фамилиите, околните и сътрудниците на починалите летци.

 Симеон Николов: Беше време случай с МИ-17 да се случи
Симеон Николов: Беше време случай с МИ-17 да се случи

В Народното събрание не вършат разлика сред танк и гаубица, само че гласоподават парите за въоръжение

Като някогашен командващ Военновъздушни сили Радев съобщи, че летците са хора, които са се посветили на тази специалност и за разлика от други в страната, са осъзнали своя дълг към българския народ и го извършват най-отговорно.

Днес президентът Румен Радев ще посети и авиобаза " Крумово " , където ще беседва с командния състав на авиобазата и на Военновъздушните сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР