Крайно време беше Паметникът на Съветската армия да бъде изнесен

...
Крайно време беше Паметникът на Съветската армия да бъде изнесен
Коментари Харесай

Тарагев: Крайно време беше символът на окупационната армия да бъде изнесен от центъра на София

Крайно време беше Паметникът на Съветската войска да бъде изнесен от центъра на София. Това разяснява пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев. Той посочи, че това не е монумент, а знак на окупационната войска, която е окупирала България през 1944 година

Тагрев съобщи, че не вижда какво може да каже Русия допълнително от това, което към този момент е споделила. Той акцентира, че не България търси врагове и не страната ни е оповестила Русия за зложелател. Обратното - Русия е оповестила НАТО за зложелател, респективно и нас.

Министър Тодор Тагарев разяснява, че няма терзания по отношение на бюджета. Той посочи, че идната година бюджетът за защита се чака да бъде 2,05% от брутния вътрешен артикул, което ще ни даде опция да продължаваме да развиваме и подсилване отбранителните качества. Тагарев заяви, че страната ни е платила първата вноска за бронираните машини„ Страйкър ".

Военният министър Тодор Тагарев участва на събитието за отбелязване на 20-ата годишнина от терористичния атентат против база „ Индия “ в Кербала, Ирак. При случая починаха петима български военнослужещи от състава на Първия пехотен батальон и десетки бяха ранени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР