Крайният срок за завършване на ремонта на съоръжението при тунел

...
Крайният срок за завършване на ремонта на съоръжението при тунел
Коментари Харесай

Ремонтът при Витиня трябва да приключи до два месеца, започват дейности на АМ Тракия и Хемус

Крайният период за довеждане докрай на ремонта на оборудването при тунел „ Витиня “ е края на октомври тази година. Това сподели техническият началник на ремонта на оборудването при тунел " Витиня " Светослав Латинов по време на инспекцията на ремонтните действия, съобщи „ Фокус “. Светослав Латинов посочи, че ремонтът на оборудването е почнал през май.
" През този интервал сме направили ремонт на долната структура на оборудванията, на колоните. Имаше много проблеми по тях ", сподели той и посочи, че те към този момент са отстранени. " Също по този начин са боядисани, което дава причина за един много дълъг интервал на употреба, без да е належащо да се прави нещо в допълнение. Сменени са лагерите на тази структура. В момента сме се концентрирали върху работата на връхната структура ", разясни техническият началник на ремонтите.
Ще стартират поправки на три уреди на автомагистрала „ Тракия “ и на два на „ Хемус “ , добави Глосов и посочи, че има проект за деяние за ремонта на 17 моста, които са в неприятно положение. „ На автомагистрала „ Хемус “ се ремонтират три мостови уреди, следва ремонт на още две през идващите месеци. По автомагистрала „ Тракия “ след няколко следва да стартира започне ремонтът на две от оборудванията. Две се ремонтират. Може би малко по-късно и още едно “, сподели инж. Глосов.
Той посочи, че мостовите уреди на територията на цялата страна са над 200. „ За всеки един мост има направена спецификация на база на проучване какво би трябвало да бъде направено “, сподели той и посочи, че АПИ работи повече от година по ремонта на мостовите уреди. Според него в идващите две-три години би трябвало да бъдат ремонтирани оборудванията по автомагистралите и второкласните пътища. По думите му за ремонта на тези уреди единствено по автомагистралите са нужни над 130 млн. лева
На въпрос къде са пробойните на виадуктите, инж. Глосов разясни, че става въпрос за пропуски още от самото осъществяване преди повече от 30 години и неналичието на поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР