Крайният срок за записване в програмите е 11 ноември 2019

...
Крайният срок за записване в програмите е 11 ноември 2019
Коментари Харесай

Пловдивски университет обяви нова софтуерна магистратура

Крайният период за записване в стратегиите е 11 ноември 2019 година

Все повече благоприятни условия за софтуерно обучение се разкриват у нас (снимка: CCO Public Domain)

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” вкарва от образователната 2019 /2020 година образование по магистърска стратегия „ Технология на софтуерното произвеждане и внедряване ”, заяви деканът проф. доктор Антон Илиев.

Програмата дава опция за специализиране в потреблението на модерни технологии за ръководство на процесите в софтуерната разработка и внедряване. В нея се натъртва на разпределените софтуерни архитектури, средствата за оркестровка на техните детайли и инструментите за автоматизация на инспекции и повторяеми интервенции в границите на процеса на софтуерната разработка.

Бъдещите експерти могат да изберат и някоя от четирите утвърдили се към този момент магистърски стратегии по софтуерни технологии, съгласно мечтаната от тях специализация: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект.

Кандидатите, за които приоритет е кариера в бизнес среда по-скоро с използване, а не толкоз с създаване на програмен продукт, или при съчетаване на двете компетентности, могат да постъпят в магистърска стратегия „ Бизнес осведомителни технологии с британски език ”.
още по тематиката
Специалистите, които употребяват математика и осведомителни технологии в своята работа, постоянно избират да продължат образованието си в магистратура по „ Приложна математика ”.

Действащите, както и бъдещите учители по математика, информатика и осведомителни технологии могат да придобият магистърска степен след образование в програмата „ Обучение по математика в учебно заведение ” или в програмата „ Обучение по информатика и осведомителни технологии в учебно заведение ”.

Начални учители и учители от прогимназията могат да придобият магистърска степен, която ще им разреши да преподават осведомителни технологии в началното и междинното учебно заведение посредством магистратурите: „ Обучение по осведомителни технологии в началното учебно заведение ” или „ Обучение по осведомителни технологии в прогимназията ”.

Допълнителните квалификации „ Учител по информатика и осведомителни технологии ” и „ Учител по математика ” оферират задочна форма на образование за придобиване на професионална подготовка „ преподавател ” от претенденти с висше обучение.

Крайният период за записване в магистърските стратегии е 11 ноември 2019 година, само че крайният период за кандидатстване за държавна поръчка e до 12:00 ч. на 9 октомври 2019 година Указания за кандидатстване са предоставени на уеб страницата на Факултета по математика и информатика в раздел „ Кандидатстване ”.

Обучението приключва със отбрана на дипломна работа или с полагане на държавен изпит. Продължителността на образованието е 1 година за претендентите, приключили бакалавърска компетентност от професионалното направление на съответната магистратура, и 2 години за бакалаври от други професионални посоки. Освен за платено образование са планувани и избран брой места за образование по държавна поръчка след класиране по триумф.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР