Крайните срокове за внасяне на данъците върху недвижими имоти, превозни

...
Крайните срокове за внасяне на данъците върху недвижими имоти, превозни
Коментари Харесай

Защо се извиха такива опашки пред данъчното

Крайните периоди за внасяне на налозите върху недвижими парцели, транспортни средства, както и на патентен налог за 2017 година, изтекоха на 31 октомври. Въпреки това огромна част от пловдивчани не ги съблюдават и идват в края на годината, регистрират чиновници от " Местни налози и такси ".

За всеки отложен ден текат лихви, които са минимални, само че при по-голямо забавяне сумата набъбва. Освен това съгласно Закона за локални налози и такси против длъжниците се ползва и друга рестрикция. В чл.4, ал.2 е посочено, че " невнесените в период налози се събират както с лихвите, по този начин и наложително от обществени или правосъдни реализатори ".

" Българинът е привикнал да прави всичко в последния миг. Включително и да заплаща налози ", разяснява касиерка от централата на Дирекция " Местни налози и такси " на ул. " Радецки ". Всички гишета и на двата етажа работят под пара, видя кореспондент на " Марица ".

За да не стават огромни опашки, чиновниците употребяват плаваща обедна отмора, тъй че клиентите се обслужват нонстоп. Освен да платят налозите за дома, автомобила или да заявяват нов парцел или возило, както и да отпишат продадено, през вчерашния ден имаше и чакащи да подадат заявления за понижаване на налога.

Възрастна дама недоволстваше, че не се давало публичност за опцията, съгласно която при неработоспособност над 50 % човек можел да употребява понижение да налог здания, в случай че е притежател на недвижимия парцел. Ако пък има лек автомобил на негово име, налогът за колата отпада. /Марица.бг
тагове опашки данъчно
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР