Крайната десница в САЩ е нападнала Капитолия на 6 януари

...
Крайната десница в САЩ е нападнала Капитолия на 6 януари
Коментари Харесай

Нападението в Капитолия е било в отговор на призив на Тръмп

Крайната десница в Съединени американски щати е нападнала Капитолия на 6 януари предходната година в отговор на обръщение на експрезидента Доналд Тръмп, възприето като апел " на оръжие ", съобщи проверяващата комисия на Конгреса, представена от Асошиейтед прес и Франс прес.

На седмото си съвещание парламентарната комисия, състояща се от 7 демократи и двама републиканци, изложи дейностите на милиардера, опитващ се да се задържи на власт , от интервала след парламентарните избори през 2020 година до нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година, осъществено от негови поддръжници.

В центъра на вниманието на проверяващата комисия е туит на експрезидента, оповестен на 19 декември 2020 година, в който той приканва поддръжниците си да се съберат в столицата на 6 януари, в деня, когато трябваше да бъде доказана успеха на Джо Байдън . " Голям митинг във Вашингтон на 6 януари. Бъдете там, ще бъде супер ", гласи известието на Тръмп в Twitter- обществената мрежа, която той предпочиташе към този миг.

" Този туит е бил признат като апел за деяние, и в някои случаи като апел " на оръжие ", за доста правилни поддръжници на президента Тръмп ", съобщи сенаторката от Демократическата партия Стефани Мърфи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР