Крайната дата за приемане на предложенията е 24 априлОбщинаРусе напомня

...
Крайната дата за приемане на предложенията е 24 априлОбщинаРусе напомня
Коментари Харесай

Община Русе приема проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Крайната дата за приемане на предложенията е 24 април

ОбщинаРусе припомня на всички заинтригувани лица, че Министерството на труда и обществената политика (МТСП) разгласи в края на януари процедура за набиране на планови оферти по Компонент 1 (К1) „ Достъпнажилищна среда ” от Националната стратегия за достъпнажилищна среда и персонална подвижност (НП). Крайната дата за приемането им е 24 април.

За финансиране по К1 от Национален парк може да кандидатства всяко лице с трайно увреждане с направена самостоятелна оценка на потребностите по реда на Закона за хората с увреждания. Тази оценка се изготвя в дирекция „ Социално подкрепяне “ към Агенцията за обществено подкрепяне по сегашен адрес на лицето и служи за служебна инспекция на декларирани условия от претендента за идентифицирането му като обект на Програмата.

Допустимите претенденти по К1 от Национален парк са:

– всяко физическо лице – притежател на самостоятелна жилищна постройка (еднофамилна или многофамилна с до 3 независими обекта), което е с трайно увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, или в чието семейство има член или дете с трайно увреждане, придвижващ/о се с инвалидна количка, с непрекъснат или сегашен адрес в същата сграда;

– всяко юридическо лице – съдружие, което е учредено и вписано по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС), когато в жилищната постройка има притежател на жилище, който е лице с трайно увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, или в чието семейство има член или дете с трайно увреждане, придвижващ/о се с инвалидна количка, с непрекъснат или сегашен адрес в същата постройка.

Образците на приложения за кандидатстване през 2023 година (Приложение – Заявление-декларация за кандидатстване по К1 – ФЛ/ЮЛ, Приложение – Декларация – ФЛ/ЮЛ и Приложение – КСС) могат да бъдат изтеглени от на МТСП (рубрика „ Политики “, категория „ Хора с увреждания “, секция: „ Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност ”) или на следния.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 02 / 981 39 42; 02 / 811 96 74; 02 / 811 94 69, както и на адрес: 1051 гр. София, ул. „ Триадица ” №2, ет. сутерен, стая №1 или на и-мейл:.

Необходимите документи за кандидатстване с планови оферти по К1 от Национален парк се подават до 24.04.2023 година в това число, на книжен и електронен притежател, на място (от понеделник до петък – от 9:00 ч. до 17:00 ч.), по пощальон или по поща на адрес: 1051 гр. София, ул. „ Триадица ” № 2, Център за информация и услуги на МТСП (деловодство).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР