Крайната дата, за да може да бъдат насрочени изборите, е

...
Крайната дата, за да може да бъдат насрочени изборите, е
Коментари Харесай

Избори „2 в 1“ са възможни, ако следващите мандати се върнат веднага, смята бивш председател на ЦИК

" Крайната дата, с цел да може да бъдат планувани изборите, е 9 април, защото на 9 юни са изборите за Европейски парламент. Следователно, с цел да може да спазим този 60-дневен период, който е нужен за провеждането и на двата типа избори, би трябвало най-късно на 9 април да бъде назначен длъжностен кабинет и да бъдат планувани избори. " Това сподели в Праймтайм някогашният ръководител на ЦИК Александър Андреев по отношение на законовите процедури за осъществяване на избори.

„ Оттук нататък процедурата е да бъдат връчени вторият и третият изследователски мандат. Във връзка с това стои въпросът дали ще може да се образува държавно управление. Ако това не се случи, следва да бъде назначено служебно държавно управление и да бъдат планувани избори “, изясни Андреев.

„ Тъй като това изисква време, единственият вероятен вид да имаме „ избори 2 в 1 “, от моя взор би бил единствено в случай че проучвателните мандати бъдат върнати незабавно. За да може да имаме времето, през което да се извърши цялата процедура по консултациите с парламентарно показаните партии “, счита изборният специалист.

Съответно, един от тези вероятни служебни министър-председатели да бъде избран и той да предложи длъжностен кабинет, който да организира изборите, добави той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР