Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време. Това

...
Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Сигурен съм, че около златните паспорти има корупция

Краят на златните паспорти ще пристигна в най-скоро време. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание след края на обичайния блицконтрол.

От Движение за права и свободи към този момент са сезирали прокуратурата за съмнителни случаи на приемане на българско поданство или позволение за престояване на нашата територия против вложения.

Петков сподели, че е сигурен, че към " златните паспорти " има корупция, и се надява, че проверяващите органи ще влязат в елементи по този въпрос. Той се закани, че всеки, който е забъркан и заловен, ще бъде изправен пред цялата суровост на закона.

Според премиера премахването на тази процедура ще помогне на България, в това число и за присъединението ѝ към Шенгенското пространство.

" България би трябвало да има известност на европейска страна, а не на някакъв вход на някакви незаконни хора, които си купуват по някакъв метод достъп до България и до Европейски Съюз ", посочи Петков.

Той беше безапелационен, че всеки, заловен в нарушаване, обвързвано с издаването или потреблението на златни паспорти, ще бъде изправен пред цялата суровост на закона.

" Тези " златни паспорти " са един недостатък, който имаме приоритет да премахнем. Мисля, че всички знаят, че дойдохме, с цел да почистим всички порочни практики и да премахнем цялата тази корупция ", добави министър-председателят.

 Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид също на брифинг в Народното събрание, че той е получил сигнала в неговата пощенска кутия в Народното събрание. Той уточни, че става дума за " чудовищна скица " за " златните паспорти ". Хамид не разкри източника на сигнала с аргумента: " Всеки цар си има велможа главорез, да не го посетят още през днешния ден ".

По думите на депутата, в сигнала са посочени имената на над 120 лица - главно китайци и руснаци, които са получили позволение за престояване в интервала 2015-2021 година Хамид означи, че има изказвания за документи с погрешно наличие, за потребление на едни и същи медиатори. Превеждали са едни и същи суми през съответна банка, сподели той. " И единствено против фотокопия от тези извлечения са получавали позволение за престояване ", уточни зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Хамид сподели, че в сигнала се показват и съответни имена, а всички вложения са на стойност един милион и един лев. " Всички документи са издавани от лицето Стамен Янев ", съобщи той. И изясни, че работи в Българската организация за вложения /БАИ/. Хамид запита дали Янев има " служебни връзки с премиера Кирил Петков ".

Много забавно е, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лева - огледални са. Всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. Оказва се, че той е Вечната Амбър в Агенцията за задгранични вложения. Въпреки че е заемал тази служба при ръководството на ГЕРБ, същият още веднъж е назначен в Агенцията като изпълнителен шеф от един длъжностен министър на стопанската система. Да ви кажа ли кой? Цар Киро ", добави депутатът от Движение за права и свободи.

Депутатът още веднъж напомни, че Движение за права и свободи е желало инспекция на " златните паспорти ", само че предлагането им е било отхвърлено от парламентарната правна комисия. И позволи, че има опит да се " прикриват дейности на лица, които са свързани с ръководещите през днешния ден ". Хамид сподели, че придвижването ще отнесе въпроса към Брюксел и ще направи брифинг в белгийската столица, на който ще изнесе всички данни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР